2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:00

Sport

A svájci válogatottat magasztalják a német lapok

A német napilapok megérdemeltnek és egyértelműnek nevezték azt a 3-1-es győzelmet, amelyet a svájci labdarúgó-válogatott aratott szombaton Kölnben a magyarok felett a németországi Európa-bajnokság A csoportjának első fordulójában.

  • A svájci válogatottat magasztalják a német lapok

A Bild a mérkőzésról szóló összefoglalójában kiemelte, hogy a svájci együttessel kapcsolatban a döcögős selejtező nyomán sok kérdés vetődött fel, és ezek csak gyarapodtak, amikor kiderült, milyen összeállításban lép pályára a csapat a magyarok elleni Eb-meccsen.

"Az első félidőben egyértelműen Svájc volt a jobb a védekezésben különösen gyengén teljesítő Magyarországgal szemben, így a kétgólos előny a szünetben több mint megérdemelt volt"

- fogalmazott cikkében a lap, majd hozzátette, a térfélcsere után valamelyest feljavult a magyarok játéka, de Murat Yakin svájci szövetségi kapitány a hajrára pályára küldte Breel Embolót, aki megszerezte a biztos győzelmet érő gólt a svájciaknak.

A Die Welt arról írt, hogy az első félidőben sokkal jobban és nagy fölényben futballozó Svájcnak a második játékrészben "szerencsére is szüksége volt" a sikerhez. Az újság megérdemeltnek nevezte a svájciak győzelmét, a magyar válogatottról pedig azt írta,

"csalódást keltő" volt a játéka.

A lap idézte Granit Xhakát, Svájc csapatkapitányát, aki a meccs után úgy fogalmazott, "brutálisan fontos volt" győzelemmel rajtolniuk az Eb-n.

A Die Zeit a találkozóról írt összefoglalójában egyértelműnek titulálta a svájciak sikerét, kiemelve, hogy Murat Yakin tanítványai magabiztosan kezdték az összecsapást és az első pillanattól kezdve fölényben futballoztak.

A Süddeutsche Zeitung szerint kiderült, hogy melyik csapat lesz a házigazda Németország legerősebb ellenfele a csoportban. A lap úgy fogalmazott,

Svájc "váratlanul fölényes" győzelmet aratott Magyarország felett,

ebben pedig kulcsszerepe volt Murat Yakin szövetségi kapitány meglepő húzásainak a kezdőcsapat összeállításában, valamint a cseréknél. A cikkben kiemelték Michel Aebischer kulcsszerepét, a támadó ugyanis góllal és gólpasszal vette ki a részét a sikerből.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung "Svájc senki elől nem futamodik meg" címmel közölt terjedelmes beszámolót a meccsről, és arról írt, hogy a magyarok elleni találkozón mutatott stabil teljesítmény nyomán a svájciak nagy valószínűséggel ott lesznek a nyolcaddöntőben.

Az újság "imponálónak" nevezte Svájc győzelmét, és hangsúlyozta, Kwadwo Duah, valamint a hosszú sérülése után visszatérő Embolo megtalálta a góllövő cipőt, és még azokat is meglepte teljesítményével, akik jól ismerik a csapatot.

Az A csoportot az első forduló után a németek vezetik a hozzájuk hasonlóan hárompontos, de rosszabb gólkülönbséggel rendelkező svájciak előtt, Magyarország a harmadik, Skócia pedig a negyedik. A szerdai második körben a Marco Rossi szövetségi kapitány által vezetett magyar válogatott Stuttgartban a németekkel csap össze, míg Svájc Skóciával játszik Kölnben.

Fotó: Szoboszlai Dominik a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának 1. fordulójában játszott Magyarország - Svájc mérkőzésen a kölni RheinEnergieStadionban 2024. június 15-én. Svájc 3-1-re győzött. MTI/Illyés Tibor

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Csoboth: Sosem adtam fel, mindenképpen keretbe akartam kerülni

Csoboth: Sosem adtam fel, mindenképpen keretbe akartam kerülni

Csoboth Kevin saját bevallása szerint ezerszer vagy kétezerszer visszanézte már a skótok elleni utolsó csoportmérkőzésen a századik percben rúgott gólját, mellyel a magyar labdarúgó-válogatott megőrizte továbbjutási esélyét a németországi Európa-bajnokságon.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

EB: Csúcstartó lett Csoboth Kevin

EB: Csúcstartó lett Csoboth Kevin

Csoboth Kevin 99 perc 32 másodpercnél született góljával a labdarúgó Európa-bajnokságok történetének rekorderévé vált a rendes játékidőben legkésőbb esett találatok szerzőinek örökrangsorában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!