2020. május 31.,
vasárnap, Angéla, Petronella napja

A sportág mellett marad a visszavonuló olimpiai bajnok

Hír TV

2019. március 26., kedd 15:07, frissítve: kedd 15:44

Elérzékenyülve búcsúzott Bánhidi Ákos csapatmenedzsertől az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó Knoch Viktor. A visszavonuló sportoló úgy tűnik, edzőként folytatja.

A férfi váltóval aranyérmet nyerő Knoch Viktor a tavalyi phjongcshangi téli olimpia döntött úgy, hogy egy évet kihagy és utána határoz pályafutása folytatásáról. Végül visszavonult, azt mondta, mentálisan már nem hiányzik neki az élsport.

„Bánhidi Ákossal borultunk össze, amikor ő megjelent a jégpályán és mondtam neki, hogy hát igen, megszületett a döntés, most beszéltem Schulek Csabával – ugye ő az igazgatónk – és az azért egy kemény pillanat volt” – idézte fel.

Az elmúlt évben viszont már el kezdett edzősködni az utánpótlás-válogatottnál.

„Nem igazán akartam edző lenni, de jobban tetszik, mint gondoltam egyébként, jó foglalkozni a fiatalokkal és kicsit azt érezni, hogy olyat tudok adni nekik, ami talán nekem nem volt meg, amikor ennyi idős voltam. Úgyhogy hosszútávon mindenképpen szeretnék a sport mellett maradni. Hogy ez most edzői beosztás lesz, vagy más, ez eldől még” – tette hozzá.

Döntését a családjával viszont könnyen hozta meg, a csapattársai véleményét nem kérte ki, de szerinte sejtették, hogy ez lesz.