2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Sport

A sima mezőkövesdi győzelemmel egyre közelebb a bajnoki címvédés az FTC-nél

A címvédő és éllovas Ferencváros 3-0-ra nyert vasárnap az utolsó helyezett Mezőkövesd otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának zárómérkőzésén.

  • A sima mezőkövesdi győzelemmel egyre közelebb a bajnoki címvédés az FTC-nél

Ezzel bajnoki veretlenségi sorozata már kilenc mérkőzés óta tart, és előnyét öt pontra növelte a második helyezett Pakssal szemben úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszott.

A hazai együttesnek viszont egyre kilátástalanabb a helyzete az élvonalbeli tagsága megőrzését illetően, hét körrel a zárás előtt 12 pont a hátránya a jelenlegi utolsó bennmaradóval, a Zalaegerszeggel szemben.

OTP Bank Liga, 26. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC-Ferencvárosi TC 0-3 (0-1)

---------------------------------------------

Mezőkövesd, Városi Stadion, 4130 néző, v.: Csonka

gólszerzők: Loncar (38., 51.), Varga B. (85.)

sárga lap: Molnár (27.), Beriasvili (32.), illetve Maiga (35.)

Mezőkövesd:

-----------

Piscitelli - Kállai, Beriasvili, Lukic, Vajda (Pillár, 57.) - Brtan, Szolgai (Kócs-Washburn, 58.), Cseke - Molnár (Cseri, 69.), Drazic (Szalai, 88.), Samperio (Karnyickij, 69.)

Ferencváros:

------------

Varga Á. - Makreckis, Abena, Cissé, Civic - Maiga (Pászka, 65.), Loncar (Traoré, 78.) - Zachariassen, Katona B. (Ben Romdhane, a szünetben), Marquinhos (Szevikjan, 78.) - Kodro (Varga B., 65.)

A Ferencváros válogatott játékosai többnyire kimaradtak a kezdőcsapatból, de a vendég együttes így is fölényben játszott, ugyanakkor a hazaiak is igyekeztek egyszer-egyszer támadást vezetni. Nagy helyzet először a 15. percben alakult ki: a Marquinhos mesteri indításával kilépő Zachariassen a jobb kapufát találta el. Nem sokkal később ugyanő fejessel is veszélyeztetett, majd a félidő közepén sok volt a rossz belépő és a szabálytalanságokat követő ápolás. A Ferencváros uralta a játékot, a Mezőkövesd képtelen volt gólhelyzetet kialakítani. A vezetést Loncar révén szerezte meg a vendég csapat, a középpályás egy letámadásnál a 16-oson belül elvette a labdát a csellel próbálkozó Lukictól és tiszta helyzetben a kapuba tekert.

A szünet után nem sokkal növelte előnyét a Ferencváros: Marquinhos átadása után megint Loncar volt eredményes, a 16-osról, középről lőtte ki a bal alsó sarkot. A folytatásban nem változott a játék képe, a fővárosi csapat nagy fölényben és ellenfelénél sokkal veszélyesebben futballozott. Újabb helyzeteket alakított ki - a hajrában a góllövőlistát vezető, csereként beálló Varga Barnabás is gólt lőtt -, így teljesen megérdemelten és magabiztosan győzött.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar győzelem Dél-Korea ellen

Magyar győzelem Dél-Korea ellen

A magyar jégkorong-válogatott remek játékkal, 6-2-re győzte le a dél-koreai csapatot a bolzanói divízió I/A-világbajnokság keddi játéknapján, így két forduló után százszázalékos.
Nyertese lehet Szoboszlai Dominik az új főnök érkezésének

Nyertese lehet Szoboszlai Dominik az új főnök érkezésének

Egybehangzó sajtóértesülések szerint a Feyenoordot irányító holland Arne Slot lesz Jürgen Klopp utódja a Liverpool vezetőedzői posztján. A Ferencváros és a DVTK korábbi holland labdarúgója, a visszavonulása uán ugyancsak edzőnek állt Julian Jenner jól ismeri Slotot, és elmondta, szerinte Szoboszlai Dominik mire számíthat az edzőváltás után.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!