2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Sport

A Puskás–Suzuki kupa döntőjével avatják fel a Pancho Arénát

Az új felcsúti stadiont, Pancho Arénát idén a Puskás–Suzuki kupával, az utánpótlás-labdarúgótorna döntőjével avatják fel húsvéthétfőn. A torna sorsolásán a házigazda Puskás Akadémia csapata a Dinamo Zagrebbel és a Panathinaikosszal került egy csoportba, a címvédő Real Madrid pedig a Honvéddal és a Melbourne-nel küzd meg a továbbjutásért.

A Puskás Akadémia és a Panathinaikosz mérkőzésével kezdődik péntek délben a hagyományos húsvéti Puskás–Suzuki U17-es utánpótlás-labdarúgókupa Felcsúton. A házigazdák csoportjába a görögök mellett az újonc Dinamo Zagreb került, a B csoportban a címvédő Real Madrid a Budapest Honvéddal és a Melbourne-nel szerepel. A Puskás Akadémia csapatának edzője bizakodó. „Jelenleg 19-20 ponttal vezetjük az országos U17-es bajnokságot, úgyhogy nem mondok azzal újat, hogy a magyar bajnok lép majd pályára. Nagyon örülök, hogy ilyen rangos ez a rendezvény, nagyszerű csapatok, hadd emeljem ki a Honvédot, amely minden évben meglepetést tud okozni” – mondta Vincze István.

A döntőt, amelyen várhatóan a Puskás Akadémia alapítója, Orbán Viktor miniszterelnök és Puskás Ferenc özvegye is részt vesz, az új felcsúti stadionban rendezik. „Ami újdonság a Puskás–Suzuki kupa történetében ez a fantasztikus stadion, amelyről még fontos pár szót ejteni. A Pancho Aréna, amelynek az első meccse – és ez nagyon fontos – egy ifjúsági mérkőzés lesz. Hiszen ez az utánpótlás futball, a fiatalok sportjának fellegvára, nagyszerű létesítménye lesz. Miniszterelnök Úr kifejezett kérése volt, hogy ifjúsági meccsel avassuk, hiszen ez elsősorban a fiataloké, ifjúsági Eb lesz itt júliusban, és a korosztályos válogatottaknak is otthona” – mondta Szöllősi György, a Puskás Akadémia kommunikációs igazgatója.


A torna előtt egész alakos Puskás-szobrot avatnak a felcsúti akadémián. A stadionavatón, vagyis a húsvéthétfői döntőn várhatóan a Pancho Aréna lelátóján ül majd az Aranycsapat két élő tagja, Grosics Gyula és Buzánszky Jenő, Lothar Matthaus, a horvát Davor Suker, Gera Zoltán, valamint Dzsudzsák Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A Paks történelmi diadala

A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!