2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Sport

A New England Patriots nyerte a 49. Super Bowlt

A New England Patriots legyőzte a címvédő Seattle Seahawks a 49. Super Bowl-on. A Patriots ezzel negyedszerre is megszerezte a bajnoki címet, ezzel pedig rekordot állított be Tom Brady irányító és Bill Belichick vezetőedző is. A legértékesebb játékosnak, immár harmadszor Tom Brady választották.

A finálé első két negyede kiegyenlített játékot hozott, a nagyszünetre 14:14-es döntetlennel vonult a két csapat. A harmadik negyedben tíz ponttal elhúzott a Seahawks, és úgy tűnt, hogy tíz év után újra címvédést lát a közönség. Hogy nem így történt az elsősorban Tom Brady-nek köszönhető. A Pats irányítója négy touchdown passzal segítette hozzá csapatát ahhoz, hogy 28:24-re átvegye a vezetést. A Seahawks még innen is visszajöhetett volna, de egy yardra a touchdowntól inkább a passzjátékot választottak – vesztükre. Malcolm Butler interceptionje ugyanis a Patriots sikerét jelentette.

A Seattle szurkolói joggal fogták a fejüket a mérkőzés végén. És érthetően a Seahawks irányítója, Russel Wilson is szomorúan nyilatkozott a találkozó után. „Kemény mérkőzés volt, és a végéig kiélezett. Nem tudom, hogy mit kellett volna másképp csinálni az utolsó játékunknál, nem hiszem, hogy az edző lenne a felelős a történtekért, én választottam a passzt, és az ellenfél játékosa kapta el. Még vissza kell néznem, hogy pontosan hol hibáztam. Közel voltunk a sikerhez, és vállalom a felelősséget a történtekért.”

A New England Patriots hőse egyértelműen az irányító Tom Brady volt, aki ezen a meccsen négy touchdown passzt dobott, amire 1994 óta nem volt példa. „Nagyszerűn védekeztünk és óriási elkapásaink voltak. Ez az egész csapat érdeme. Soha nem egy játékos nyeri meg a mérkőzést. Végig jól védekeztünk egy erős támadósor ellen, a vörös zónában pedig jó döntéseket hoztunk. Hideg fejjel tudtunk döntéseket hozni a nehéz pillanatokban, és erre nagyon büszke vagyok” – mondta Tom Brady.

A Vince Lombardi-trófea mellet Brady megkapta a döntő legértékesebb játékosának járó elismerést is. A Pats irányítója egyébként pályafutása negyedik Super Bowl-győzelmét szerezte meg, a New England trénere, Bill Belichick pedig utolérte a rangsorban Chuck Nollt, aki a 70-es években szintén négy bajnoki címig vezette a Pittsburghöt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!