2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Sport

A MOB elnöke elégedett az eredményekkel és a rendezéssel is

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke elégedetten nyilatkozott a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság rendezéséről és a házigazda magyar csapat szerepléséről.

  •  A MOB elnöke elégedett az eredményekkel és a rendezéssel is

A magyar sikerekért a Maty-éri pályán szorító Kulcsár Krisztián az MTI-nek elmondta: hivatalból, a MOB első embereként mindenképpen ott lenne a helye az utóbbi olimpiákon magyar sikersportágnak számító kajak-kenu hazai rendezésű világbajnokságán - különösen, hogy az kiemelt, olimpiai kvalifikációs verseny is egyben -, de ő sportbarátként sem hagyna ki egy ilyen vb-t.

"Itt voltam Szegeden 2006-ban és 2011-ben is, amikor még nem voltam a MOB elnöke, és ahogy most, már akkor is nagyon szurkoltam a magyar csapatnak" - nyilatkozta. Hozzátette: nem lát annyira be a színfalak mögé, hogy alapos összevetést végezne a korábbi és a mostani vb-rendezések között, de ahogy azokat, úgy az ideit is nagyszerűnek tartja.

"Ami viszont nagyon látványos, hogy a pálya komoly felújításon esett át, így szerintem már nemcsak mi, elfogultak mondatjuk rá, hogy a szegedi a világ legjobb pályája, hanem a sportág nemzetközi szövetségének a vezetői is" - mondta.

A szegedi vb-n 12 olimpiai kvótát szerzett a magyar válogatott, amely olimpiai számokban két arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel zár. A MOB első embere a kvótákkal és az érmek számával is elégedett.

"Már a tizenkét kvótás hely sem rossz, de biztos vagyok benne, hogy lesz több is, mert a pótkvalifikációs versenyeken sikerül majd újabbakat is szerezni. Hasonló éremszámmal pedig a tokiói olimpián is kiegyeznénk, persze az sem jelentene gondot, ha még több lenne" - nyilatkozta Kulcsár Krisztián.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!