2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Sport

A magyar labdarúgó-válogatott értéke közel a duplájára emelkedett

A válogatott szünet végén szokás szerint felülvizsgálta a labdarúgók játékjogának becsült értékét a mértékadónak tartott labdarúgópiaci portál, a Transfermarkt. A szakportál természetesen a magyar labdarúgó-válogatott tagjait is beárazta, és van pár látványos változás. Nézzük, mik ezek, és mennyire jó ez nekünk!

  • A magyar labdarúgó-válogatott értéke közel a duplájára emelkedett

Marco Rossi kapitánysága alatt több mint 90 százalékkal emelkedett a magyar válogatott értéke – írja a Mandiner.

A magyar labdarúgó-válogatott piaci értéke jelenleg 166,65 millió euró. 

Hogy értékén tudjuk kezelni ezt az információt érdemes kontextusba helyezni a dolgot. Mindenekelőtt bár az infláció az elmúlt években a nemzetközi labdarúgásban is érzékelhető volt, nemzeti csapatunk értéke ennél jóval nagyobb arányban nőtt. 

Ebben sok mindennek szerepe volt elsősorban persze a csapatban szereplő játékosok személye a mérvadó, és ez időről időre változik valamennyit. Marco Rossi kapitánysága elején számos játékos megfordult a csapatban, hiszen a „Mister” kereste a megfelelő összeállítást. Nagyjából egy-másfél év alatt, azaz 2020-ra azonban kialakult egy viszonylag stabil mag, és ez bizonyos játékosok kiöregedése/visszavonulása (pl.: Szalai Ádám) és az új generáció beépítése (Szoboszlai Dominik, Kerkez Milos) mellett csak egy-egy jobb teljesítményével a helyét kiharcoló játékos (Varga Barnabás) miatt módosult minimális mértékben. 

A csapat értéke azonban jóval többet változott, hiszen

2018-ban, amikor Rossi szövetségi kapitány lett, a magyar válogatott játékosok összértéke 85,87 millió euró volt. Ez azóta majdnem a kétszeresére emelkedett. 

A magyar válogatott 2021-ben lépte át története alatt először a 100 millió eurót. Azóta több labdarúgónk – köztük Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos ára is óriásit emelkedett. A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya például saját posztján ma már a 9. legértékesebb labdarúgó a világon, Luis Díazzal holtversenyben a Liverpool legértékesebb (és egyes szakírók szerint a legfontosabb) labdarúgója. 

Csak az elmúlt pár hónapban tízmillió eurót emelkedett a csapat értéke, amiben természetesen benne van az is, hogy a válogatott veretlenül és csoportelsőként jutott ki a nyári németországi Európa-bajnokságra, és 2022 szeptembere óta, 12 mérkőzéses veretlenségi sorozattal büszkélkedhet (akkor még, azóta a törökök és a koszovói válogatott legyőzésével ez 14-re emelkedett), de nagyban hozzájárul a labdarúgók klubcsapatokban mutatott teljesítménye és esetleges klubváltása is. 

 A teljes cikket a Mandiner.hu-n olvashatják. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a jobb csapat győzött, de mindenki büszke lehet a magyar női kézilabda-válogatott játékosaira a címvédő és világbajnok, házigazda franciáktól elszenvedett 31-28-as vereség után, a párizsi olimpia nyitófordulójában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!