2022. 07. 05. Kedd Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:05

Sport

A magyar kézilabda fekete napja

Elbukott világbajnokság, távolodó olimpia. A Stopper a héten a férfi kézilabdázók Szlovénia ellen elveszített vb-selejtező okait kutatta.

A hazai kézilabda fekete napja, így emlegetik a szlovénok ellen elbukott selejtezőt. Tíz év után nem lesz ott a világbajnokságon a férfi válogatott. „Az 55. percben egy gól volt az ellenfél számára, tehát három gól előnyünk volt még, amikor a csapat összeroppant és a saját helyzeteinkből leindítottak minket. Én azt gondolom, hogy az a játék, amit felépítettünk, rendkívül jól működött. Az én életemben 17 világversenyen vettem részt, négy olimpián, nagyon sok kvalifikáción túljutottunk a csapatokkal nagyon nehéz helyzetben, ez az első olyan élmény az életemben, ami negatív, de nagyon sok tanulsággal szolgál” – mondta a Stoppernek Mocsai Lajos.

A kapitány azt mondja, hat alapemberét is elveszítette a meccsen, ilyen helyzet pedig még soha nem fordult elő vele. Nagy László nem a sérüléshullámban látta a vereség okát, mivel a szlovénoknál is hiányzott három meghatározó játékos. „Ilyen körülmények között is meg kell vívni a csatát és talán a szlovénok ebből voltak jók, hogy az utolsó percig bíztak a továbbjutásban, a vb-kvalifikációban, ugyanúgy, mint mi is, csak nekik a végjáték jobban sikerült” – fogalmazott Nagy László válogatott kézilabdázó.

A vereség után sokan bírálták Mocsi Lajost. A korábbi női válogatott szövetségi kapitánya, Laurencz László viszont úgy véli, nem történt olyan szakmai hiba, ami indokolná a személycserét a válogatott élén. „Teljesen felesleges lenne ennek az eredménynek a hatására ilyesmihez hozzányúlni, ez a szakmai stáb jól ismeri a magyar csapatokat, a magyar játékosokat, nemzetközileg is elismert, nem tartanám ezt jó megoldásnak” – nyilatkozta Laurencz László.

A világbajnokságról lemaradt a válogatott, ez pedig könnyen azt jelentheti, hogy a 2016-os olimpián sem lesz ott a csapat. Vagy meg kellene nyerni a 2016-os lengyel Eb-t, vagy csak olyanok előzhetik meg a csapatot a tornán, akik a katari vb-n már megszerezték az olimpiai kvótát.

Részletek a 21.30-kor kezdődő Stopperben, ahol Hanga Ádám kosárlabdázó beszél az elmúlt szezonjáról, euroligás bemutatkozásáról, és az év egyik legszebb zsákolásáról is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!