2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

A Pál utcai fiúk

Következik:

Híradó 15:10

Sport

A kormány rendezi a kiemelt sportágak szövetségeinek adósságát

440 millió forint értékben rendezi a kormány a tizenhat kiemelt sportág szövetségei által felhalmozott adósságot. Erről Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár tájékoztatta a Magyar Olimpiai Bizottságot, valamint az érintett szövetségek képviselőit.

Július 1-jén pedig megkezdődhet ezen sportágak fejlesztési támogatása is, az ehhez szükséges középtávú elképzeléseket három héten belül kell elkészíteniük a szövetségeknek.

„Egy egységes szempontrendszert adtunk a fejlesztésekre vonatkozóan – nyilatkozta Simicskó István. – Elmondtuk, hogy az adósságrendezésük rendben van: a kormány erről döntött. Valamennyi szövetség amely adósságot halmozott föl, annak a kormány az adósságát rendezte, rendezi ezen szövetségeknek. Ehhez képest pedig adtunk egy költségtervre vonatkozó javaslatot is, hogy egy egységes szerkezetben, egységes keretben tudják a sportági szövetségek vezetői megadni 2013-ra és 2013-tól 2020-ig terjedő időszakra a sportágfejlesztési koncepciójuknak a pénzügyi fedezetét, a pénzügyi tervezését is el tudják végezni" – tette hozzá az államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!