2024. 09. 30. Hétfő Jeromos napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Sport

A klubvilágbajnokság elődöntőjében a Veszprém, felkészül a Barcelona

A Veszprém HC megnyerte csoportját és az elődöntőbe jutott a férfi kézilabda klubvilágbajnokságon, mivel vasárnap 34-27-re nyert az egyiptomi Zamalek SC ellen.

  • A klubvilágbajnokság elődöntőjében a Veszprém, felkészül a Barcelona

A magyar együttes a négy között, kedden a Bajnokok Ligája-címvédő Barcelonával találkozik.

Eredmény, csoportkör, A csoport, 1. forduló:

Veszprém HC-Zamalek SC (egyiptomi) 34-27 (18-15)

-----------------------------------------------

lövések/gólok: 51/34, illetve 45/27

gólok hétméteresből: 2/1, illetve 5/5

kiállítások: 10, illetve 14 perc

A Zamalek az egész első félidőben jól tartotta magát, de a hatékonyabban védekező és gyors ellentámadásokat vezető magyar bajnoki címvédő egy 5-1-es sorozattal ellépett a 14. percre 10-5-re. Nagyobb különbség Xavier Pascual Fuertes vezetőedző ingerült időkérése után sem alakult ki. Előbb Lukas Sandell, majd Nikola Grahovac termelte a gólokat veszprémi oldalon, csapatuk pedig 18-15-ös előnyben volt a szünetben.

A bakonyiaknak elsősorban a védekezésük nem volt tökéletes, nem volt eléggé feszes, amikor ezt sikerült rendezniük - a második félidő elején -, akkor megduplázták a különbséget (24-18). Az egyiptomiaknak nem volt esélyük szorosabbá tenni az állást, de ez a mérkőzés sokkal színvonalasabb és a Veszprém szempontjából sokkal hasznosabb volt, mint egy nappal korábban a brazil Taubaté ellen 26 góllal megnyert találkozó.

Sandell és Grahovac öt-öt, Dragan Pechmalbec négy góllal, Rodrigo Corrales 11 védéssel vette ki részét a sikerből.

Az elődöntőbe a három csoportgyőztes, valamint a legjobb második jutott. A keddi elődöntőben a Veszprém a BL-címvédő spanyol Barcelonával találkozik. A másik ágon a német bajnok SC Magdeburg az egyiptomi al-Ahlival mérkőzik.

Az idei a 17. klubvilágbajnokság, a Veszprém eddig egyszer, 2015-ben vett részt a tornán és akkor ezüstérmet szerzett.

Szombaton játszották:

Veszprém HC-Handebol Taubaté (brazil) 43-17 (22-6)

A csoport végeredménye: 1. Veszprém 4 pont, 2. Zamalek SC 2, 3. Taubaté 0

Fotó: Jehia el-Deraa, a Veszprém játékosa kapura dob a férfi kézilabda klubvilágbajnokság csoportkörében, az A csoport második fordulójában játszott Veszprém HC és az egyiptomi Zamalek SC mérkőzésén Kairóban 2024. szeptember 29-én. MTI/EPA/Mohamed Hoszam

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!