2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Sport

A katari emír testvére ajánlatot tett a Manchester Unitedért

Katari befektetők hivatalos ajánlatot tettek az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester Unitedért.

  • A katari emír testvére ajánlatot tett a Manchester Unitedért

A United szurkolói jó ideje kritizálják a klubot 2005 májusa óta birtokló amerikai Glazer-családot és tulajdonosváltást követelnek, miután a csapat 2017 óta nem nyert semmilyen trófeát. A Glazer-család novemberben hozta nyilvánosságra, hogy keresni kezdte a lehetőségeket új befektetők vagy vásárlók kapcsán, a Qatar Islamic Bank elnöke - a katari emír bátyja -, Jasszim bin Hamad al-Thani pedig ajánlatot tett a teljes tulajdonrészükre. Ígérete szerint megszabadítaná a neves futballklubot minden adósságától, fejlesztené a többi között az egyesület stadionját és edzőközpontját, így a csapat visszatérhetne korábbi sikerességéhez.

Az ajánlat - amelynek részleteit nem hozták nyilvánosságra - várhatóan ellenzőkre számíthat annak folyományaként, hogy az év végén rendezett katari világbajnokságot is számos kritika érte a vendégmunkások emberi jogainak megsértése miatt.

Glazerék 2005-ben - egyes források szerint - 1,4 milliárd dollárért vásárolták meg a Manchester Unitedet, becslések alapján jelenleg legalább 6 milliárd dollár lehet a klub értéke, az ár azonban a sajtóértesülések szerint a szaúd-arábiai érdeklődés hatására meredeken emelkedik.

Januárban Sir Jim Ratcliffe brit milliárdos cége, a főként olajipari termékeket gyártó, profi országúti kerékpáros és vitorlás csapattal is rendelkező INEOS formálisan is érdeklődött az üzlet iránt. A péntek késő esti határidőig szigetországi médiainformációk szerint az INEOS ugyancsak benyújtotta ajánlatát, ezt azonban a vállalat hivatalosan nem erősítette meg.

A 20 bajnoki címével csúcstartó Manchester United harmadik helyen áll a Premier League tabelláján, ötpontos lemaradással a városi rivális City mögött. Vasárnap a Leicester Cityt fogadják a Vörös Ördögök, Erik ten Hag vezetőedző pedig nem szeretné, hogy a fejlemények elvonják a játékosok vagy a stábtagok figyelmét.

"A futballra fókuszálok" - mondta a holland tréner.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A béke a tét Brüsszelben

A béke a tét Brüsszelben

Az európai parlamenti választás legfőbb tétje: háború vagy béke – mondta a Mgyar Nemzetnk Dornfeld László, az Alapjogokért Központ vezető elemzője.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!