2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Sport

A Fradi olyat vihet véghez, amit magyar csapattól 17 éve nem láthattunk

A Ferencváros azzal a céllal lép pályára kedden a Dinamo Kijev vendégeként, hogy a Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában megszerezze négyese harmadik helyét, ezáltal tavasszal az Európa-ligában folytathassa szereplését - írja az Origo.

  • A Fradi olyat vihet véghez, amit magyar csapattól 17 éve nem láthattunk

Mindkét csapat egy pontot gyűjtött eddig, méghozzá éppen egymás ellen, amikor a második fordulóban 2-2-vel zárult a találkozójuk a Groupama Arénában, azaz kettejük párharcának győztese lesz a továbbjutó. A 0-0-s vagy 1-1-es döntetlen a Budapesten szerzett gólok, míg a 2-2-es eredmény a jobb gólkülönbség miatt a Dinamónak kedvezne, viszont az ennél is gólgazdagabb pontosztozkodás már a jelenleg sereghajtó magyar bajnok előzését jelentené - emlékeztetett a portál cikkében.

Ferencváros harmadik helye már csak azért is lenne óriási bravúr, mert magyar csapat 17 éve nem érte meg a tavaszt a nemzetközi porondon.

Akkor a Debreceni VSC az UEFA Kupa 2003/04-es kiírásában a harmadik körig menetelt, s februárban végül a belga FC Bruges búcsúztatta.

Mindkét csapat kifejezetten jó formában várja az összecsapást, ugyanis a Dinamo a legutóbbi három, az FTC pedig az elmúlt négy mérkőzését megnyerve vezeti hazája bajnokságát. Szombaton egyik csapatnak sem volt igazán nehéz dolga, mivel a mezőny hátsó feléhez tartozó ellenféllel játszott: a kijeviek 2-1-re győztek a Mariupol otthonában, míg a Ferencváros 3-1-re a Diósgyőr vendégeként.

A Ferencvárosnál tulajdonképpen mindenki bevethető lesz az Olimpiai Stadionban, az ukránoknál viszont több sérült is van, de számukra a legfájóbb a középpályás Vitalij Bujalszkij kiesése, aki bordatörést szenvedett egy hete a Juventus otthonában.

A párosítás legérdekesebb szereplője Szerhij Rebrov, a zöld-fehérek vezetőedzője, aki ezúttal ellenfélként tér vissza korábbi sikerei színhelyére. A 46 éves szakember a pályán és a kispadon is kiemelkedő teljesítményt nyújtott az ukrán klubnál.

Rebrov futballistaként 1992 és 2000, valamint 2005 és 2008 között erősítette a kijevieket, akikkel kilenc bajnoki címet nyert, az 1998/99-es idényben pedig az elődöntőig jutott a legrangosabb európai kupasorozatban. Az ukrán szakember vezetőedzőként 2014 és 2017 között irányította az együttest, amellyel egymást követő két évben is elhódította a bajnoki címet, és a BL-ben is eljutott az egyenes kieséses szakaszig.

A mérkőzést 21 órától az M4 Sport élőben közvetíti.

A teljes cikk ITT olvasható.

 

origo.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!