2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

A Ferencváros legyőzte az MTK-t, továbbra is vezet a bajnokságban

A bajnoki címvédő és listavezető Ferencváros egy kimondottan nagy iramú, számos helyzetet hozó mérkőzésen győzte le 2-0-ra az MTK-t az NB I 12. fordulójának rangadóján. Szergej Rebrov csapata ezzel megerősítette pozícióját a tabella élén, valamint sikerélménnyel feltöltődve várhatja az FC Barcelona elleni szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzést.

  • A Ferencváros legyőzte az MTK-t, továbbra is vezet a bajnokságban

A két, vitán felül legveretesebb múltú magyar csapat a 217. alkalommal találkozott egymással tétmérkőzésen. Azt, hogy jó mérkőzésre számíthatunk, mutatta, hogy a bajnokikon tíz mérkőzés óta (ebből 9 a jelenleg futó bajnokságban) veretlen listavezető fogadta az öt mérkőzés óta veretlen kék-fehéreket, akik a tabella negyedik helyéről várták a kezdő sípszót.

Szergej Rebrov a Juventus elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen látott öt védős rendszerről visszaállt a jól megszokott négy hátvédre, a kezdőből viszont ezúttal kimaradtak olyan meghatározó emberek, mint Lovrencsics Gergő, Olekszandr Zubkov és Sigér Dávid is. 

Ugyanakkor az MTK szakvezetője, Michael Boris jóval nehezebb helyzetben volt, mint Szergej Rebrov. A német szakember sérülés, betegség vagy eltiltás miatt közel egy tucatnyi játékosára nem számíthatott, köztük olyanokra, mint a rutinos Myke Ramos, a korosztályos válogatott Schön Szabolcs, vagy éppen Baki Ákos és Bíró Bence. Ezek után nem csoda, hogy a védelem bal oldalán a 18 éves védekező középpályás, Kata Mihály kezdett.

A kezdés előtti megemlékezés során a játékosok egyaránt tisztelettel adóztak a közismerten nagy Fradi-drukker (és fiatalon Fradi-játékos) Balázs Fecó, valamint a napokban elhunyt egykori válogatott MTK-játékos Szuromi Antal, és az argentin legenda, Diego Maradona emlékének is.

A Fradi már az első percben – éppen Kata oldalán – veszélyes támadást tudott vezetni, de Tokmac Nguen ezúttal rosszul találta el a labdát az öt és felesen. Újabb perc, újabb Fradi-lehetőség a bal oldalról, ezt követően azonban kevéssé várt fordulatot vett a mérkőzés, ugyanis az MTK átvette a mérkőzés irányítását.

Miovszki többször is megverte a Fradi-védelem jobb oldalán Blazicot, aki ezen az estén feltűnően bizonytalanul kezdte a mérkőzést.

 
Miha Blazic, a Ferencvárosi TC és Bojan Miovski, az MTK Budapest (j) játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában játszott mérkőzésen a Groupama Arénában 2020. november 28-ánFORRÁS: MTI/MTI FOTÓSZERKESZTŐSÉG/SZIGETVÁRY ZSOLT
 

 

A kék-fehérek két támadója, Prosser Dániel és Lencse László viszont  egyaránt roppant agilis volt, akicióikkal többször is zavart keltettek az FTC védelmében. Prosser még egy veszélyes szabadrúgással is próbára tette a kezdő sípszó előtt 200. Fradi-meccse alkalmából köszöntött válogatott kapust, Dibusz Dénest.

A BL-csatákban edződött Ferencváros néhány perc elteltével magára talált, és visszavette a mérkőzés irányítását. A 20. percben már Uzuni ugorhatott ki egy jó indításra, a szintén remekül kimozduló Mijatovics kapus azonban összeszedte azt az albán támadó elől. A 32. percben Heister tört be az MTK tizenhatosára, de ígéretes helyzetben rosszul gurított vissza, majd egy perccel később egy veszélyesnek tűnő támadást Tokmac zárt passz helyett egy rossz lövéssel. A zöld-fehérek játékosai egy-egy rossz megoldás után a fejüket rázták, jelezve, hogy ők is tudják, ezen a mérkőzésen nem olyan éles a csapat, ahogy azt a BL-ben megszokhattuk tőlük.

Az MTK a középpályán megszerzett labdákból igyekezett megélni, míg a Fradi egyre erélyesebben támadott le a félidő utolsó harmadában.Egy ilyen labdaszerzés után Uzuni indult be remek ütemben a vendégek tizenahtosára, kapta is a labdát, a visszagurításba azonban jó érzékkel lépett bele Fereira.

Ha nem is volt nyomasztó a Ferencváros mezőnyfölénye, ahhoz éppen elég volt, hogy hibázásba hajszolja az MTK védelmét. A 40. percben a vendégek alapvonalától nagyjából 25 méterre Varju passzolt jobbról borzalmasan rosszul középre, Tokmac lecsapott a labdára, és miután Fereira is elcsúszott, senkitől sem zavartatva passzolhatott a vendégek kapujába.

A második félidőt az MTK kezdte úgy, mint az elsőt a Fradi, a vendégek láthatóan igyekeztek minél gyorsabban kiegyenlíteni. A lelkesedésre azonban majdnem ráfáztak: a 48. percben Haratin ugratta ki Tokmacot, aki középre tudott gurítani, Boli átlépte a labdát, ami pont jó lett Isaelnek, a brazil szépen el is gurított a labdát a kapus mellett azonban az jobb kapufa tövéről nem akart becsurogni, inkább kifelé jött,az ismétlések pedig kétszer is a gólvonalon fekvő Fereirában akadtak el.

Óriási gólhelyzet maradt ki!

Azért az MTK előtt is adódott helyzet, az 52. percben Ikenne-King ívelt jobbról remekül a túloldalon felfutó Srdan Dimitrov lábára, de a szerb játékos nem találta el a kaput hét méterről, pedig itt tényleg közel járt az egyenlítéshez az MTK.

 
Biben Barnabás László, az MTK Budapest (k) és Miha Blazic, a Ferencvárosi TC (b) játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában játszott mérkőzésen a Groupama Arénában 2020. november 28-ánFORRÁS: MTI/SZIGETVÁRY ZSOLT
 

 

Válaszul Uzuni lőtt az oldalhálóba egy kiváló labdaátvétel után. Az MTK teljesen egyenrangú ellenfele volt a Fradinak, ami egy kimondottan jó iramú mérkőzést eredményezett. Volt, hogy Prosser szögletét kellett Dibusznak kiöklöznie, majd Boli gurított 14 méterről kevéssel a bal alsó sarok mellé, majd Miovszki elől kellett mentenie Heisternek az öt és felesen belül. 

A 74. percben cserélt először Szergej Rebrov, és vélhetően már a szerdai FC Barcelona elleni BL-meccsre gondolva egy "mozdulattal" lehozta az egyébként remekül működö, Boli-Tokmac-Uzuni támadósort. Helyükre Skvarka, Mak és Baturina állt be. Utóbbi nem sokat hezitált, az első támadásból, amit a pályán töltött Heister átadása után precízen lőtte ki az MTK kapujának bal alsó sarkát – 2-0.

Ez volt a horvát csatár első gólja a magyar élvonalban. A hajrában Rebrov még Isaelt is levitte, akinek a helyére Varga Roland állt be. Az utolsó percek már nem tartogattak különösebb izgalmakat, a Ferencváros már csak arra ügyelt, hogy ne kapjon gól, amit sikerrel teljesített is.

Győzelmével a Ferencváros megerősítette vezető pozícióját a tabellán, a zöld-fehéreknek 10 mérkőzés után 26 pontjuk van, míg a 11 mérkőzést játszó MOL Fehérvár 22 ponttal követi őket.

Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!