2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Sport

A Broncos vagy a Seahawks nyeri a Super Bowlt

Hétfő reggelre eldől, hogy ki nyeri az Egyesült Államokban az amerikaifutball-bajnokság döntőjét, a Super Bowlt. A finálét New Jersey-ben rendezik a Denver Broncos és a Seattle Seahawks részvételével. A mérkőzésre világszerte több százmillió ember kíváncsi.

A MetLife Stadion ad otthont magyar idő szerint február 3-án, hétfőn hajnali fél egykor az Egyesült Államok legjobban várt sporteseményének, a 48. Super Bowlnak, azaz az amerikaifutball-bajnokság nagydöntőjének.

Az idei finálét az Amerikai Konferencia győztese, a Denver Broncos és a Nemzeti Főcsoportot megnyerő Seatttle Seahawks vívja. A csapatok döntőbe jutása nem mondható meglepetésnek, hiszen a szakértők már a szezon elején úgy vélekedtek, hogy ennek a két együttesnek van a legnagyobb esélye az idei döntőre. Sokan a Denver és a Seattle összecsapását úgy tekintik, mint a liga legjobb támadósorának összecsapását a liga legjobb védősorával.

A Denvernél egyértelműen az irányítótól, Payton Manningtől várják, hogy 1999 után újra győzelemre vezesse a vadlovakat a fináléban. „Nagyon oda kell figyelnünk a Seattle-re, mert valóban, minden tekintetben övék a liga legjobb védelme. Nem is gondolom, hogy egy csapat eljuthat a Super Bowlig, ha a a védelme nem nyújt maximális teljesítményt a szezon során” – vélekedett Manning.

A Seattle eddig egyszer döntőzött, 2005-ben, és akkor sem tudott nyerni. Az irányító, Russel Wilson sokat tehet azért, hogy ez hétfő hajnalban ne ismétlődjön meg. „Megpróbálok minden apró részletre odafigyelni játék közben, szerintem ez az egyik legnagyobb erősségem. Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy Peyton Manning személyében a világ egyik legjobb irányítója van a túloldalon. Szerintem az esélyek egyenlőek. Mindketten a csapatunk vezérei akarunk lenni, és győzni” – mondta Wilson.

Az Egyesült Államokban minden évben az is foglalkoztatja a rajongókat, hogy a mérkőzés félidejében milyen sztárelőadók szórakoztatják koncertjükkel a közönséget. Idén a félidei műsorban Bruno Mars és a Red Hot Chilli Peppers lép fel.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!