2024. 09. 10. Kedd Nikolett, Hunor napja
Jelenleg a TV-ben:

Csángóidő

Következik:

Híradó 12:00

Sport

A birkózószőnyegen született újabb magyar siker

A szabadfogásúak 65 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Muszukajev Iszmail könnyed győzelmet aratott a nyolcaddöntőben szombaton a párizsi olimpia birkózóversenyén.

  • A birkózószőnyegen született újabb magyar siker

Az FTC világbajnoki címvédője a kategória egyik legnagyobb esélyeseként érkezett a Mars-mező Arénába, ahol első meccsén a kirgiz Ernazar Akmatalijev ellen lépett szőnyegre és akivel három percen át alaposan megszenvedett.

A tokiói játékokon ötödik, kabardföldi származású klasszisnak egyedülálló stílusa van. Távolról szeret küzdeni és onnan indítja általában villámgyors akcióit, a kirgiz ugyanakkor láthatóan azzal a taktikával lépett szőnyegre, hogy éppen ebben fogja megakadályozni ellenfelét. Az első menet pedig arról szólt, hogy Akmatalijev nem hagyott területet Muszukajevnek, végig közel volt hozzá, erőltette a kapaszkodást, vagy lefogta riválisa kezét. Muszukajev jól láthatóan szenvedett ebben a három percben, igaz, így is 1-0-ás előnnyel mehetett pihenni, mivel csak a blokkolással foglalatoskodó kirgiz akkor sem adta fel ezt a harcmodort, amikor passzivitás miatt figyelmeztették és akciókényszerbe került.

A félperces pihenőben Muszukajev vélhetően alaposan átgondolta, miképpen fordítson a meccs addigi menetén, mivel gyakorlatilag rögtön a kezdés után lábra ment, levitte Akmatalijevet (3-0), majd testéhez fogta a kirgiz bal karját és addig billentgette, amíg a mérkőzésvezető nem jelezte, hogy elérte a technikai tushoz szükséges tízpontos különbséget.

A 11-0-ás győzelem után Muszukajev régi ismerősével, a Tokióban ezüstérmes, többszörös világ- és Európa-bajnok azeri Haji Aliyevvel csap össze az elődöntőért.

 

Forrás: MTI

Fotó: MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!