2024. 10. 01. Kedd Malvin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Sport

A Barcelona legyőzésével döntős a Veszprém a klubvilágbajnokságon

A Veszprém HC döntőbe jutott az Egyiptomban zajló férfi kézilabda klubvilágbajnokságon, miután hosszabbításban 39-34-re legyőzte a Bajnokok Ligája-címvédő Barcelonát a keddi elődöntőben.

  • A Barcelona legyőzésével döntős a Veszprém a klubvilágbajnokságon

A bakonyiak a csoportkörben a brazil Taubatét 26, az egyiptomi Zamaleket hét góllal verték. A csütörtökön magyar idő szerint 19 órakor kezdődő fináléban a német bajnok SC Magdeburg vagy az egyiptomi al-Ahli SC lesz az ellenfelük.

Elődöntő:

Veszprém HC-Barcelona (spanyol) 39-34 (15-13, 29-29, 33-30), hosszabbítás után

------------------------------------------------------------------------------

lövések/gólok: 61/39, illetve 61/34

gólok hétméteresből: 5/4, illetve 4/3

kiállítások: 6, illetve 2 perc

A vezetőedzők személye miatt is pikáns volt a párosítás, ugyanis a Veszprémet irányító Xavier Pascual Fuertes korábban háromszor nyert Bajnokok Ligáját a Barcelonával, a katalánok jelenlegi vezetőedzője, Carlos Antonio Ortega pedig három bajnoki címet, három Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett, a BL-ben pedig ezüstérmes lett a bakonyiakkal.

Gyors játékkal kezdett mindkét együttes, az első öt percben nyolc gól született és 5-3-ra vezetett a magyar bajnoki címvédő. Öt perccel később már három találat volt az előnye, majd megtört a lendülete és hét percig nem talált be. Ennek ellenére a BL-címvédő - amelyben Emil Nielsen remekül védett - nem tudott egyenlíteni, a bakonyiak 15-13-ra vezettek a szünetben.

A második félidőben is "harmónikaszerűen" alakult az eredmény: növelte a különbséget a Veszprém, de ellenfele rendre visszazárkózott. A szünet után előszőr vezetett négy találattal a magyar bajnok, erre egy 4-1-es sorozattal reagált a Barcelona, amely az ötvenedik percben egyenlített (25-25). Pascual időt kért, ennek ellenére a katalánok - 3-2 után másodszor - átvették a vezetést. Az 58. percben egy 6-2-es sorozat végén már 29-27-es előnyben volt a BL-címvédő, de szigorított védekezésén a Veszprém, nem kapott több gólt a rendes játékidőben, részben Rodrigo Corralesnek köszönhetően, aki büntetőt is védett.

A veszprémi Szergej Koszorotov időn túli szabaddobása a kapufán csattant, ezért hosszabbítás következett. A ráadás első felvonásában parádéztak a bakonyiak, jó védekezésükre és Corrales újabb védéseire alapozva 33-30-ra elléptek, és a második öt percben tovább növelték a különbséget.

Nedim Remili és Hugo Descat kilenc-kilenc, Jehia el-Dera hét góllal, Rodrigo Corrales 17 védéssel vette ki részét a sikerből. A túloldalon Aleix Gómez tíz, Dika Mem kilenc találattal, Emil Nielsen 12 védéssel zárt.

A két csapat 28. alkalommal találkozott egymással, a mérleg a Veszprém szempontjából - a rendes játékidőben - nyolc győzelem, 18 vereség és immár két döntetlen.

Az idei a 17. klubvilágbajnokság, a Veszprém eddig egyszer, 2015-ben vett részt a tornán és akkor ezüstérmet szerzett.

Fotó: Rodrigo Corrales, a Veszprém kapusa (k) és Aleix Gómez Abello, a Barcelona játékosa (j) a férfi kézilabda klubvilágbajnokság elődöntőjében játszott Barcelona-Veszprém HC mérkőzésen Kairóban 2024. október 1-jén. MTI/EPA/Mohamed Hoszam

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A Tisza Párt az 56-os lyukas zászlót választotta jelképének + videó

A Tisza Párt az 56-os lyukas zászlót választotta jelképének + videó

Lyukas zászló lett a TISZA Párt jelképe. Deutsch Tamás pedig az összes EP-képviselőnek levelet írt Magyar Péter Ötkertes botrányáról. A Napi Aktuálisban Nagy Attila Tibor politikai elemző és Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője vitatkoztak közéleti témákról.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!