2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Sport

50 ezer volt megvenni egy magyar labdarúgó-mérkőzést

Csak visszaszorítani lehet a fogadási csalásokat, megakadályozni soha – ezt Wilson Raj Perumal, a magyarországi fogadási csalások szingapúri koronatanúja mondta a róla szóló könyv bemutatóján. Hozzátette: egy magyar labdarúgó-mérkőzést mintegy ötvenezer euróért lehetett megvenni néhány éve.

Wilson Raj Perumal, a fogadási csalási ügy szingapúri koronatanúja nyáron egy magáról szóló, angol nyelvű könyvvel sétált be a bíróságra. A kötet azt taglalja, hogyan került kapcsolatba a bundamaffiával, és hogyan csaltak el mérkőzéseket.

A könyv magyarországi bemutatóján Perumal elmondta: bár a hatóságok értek el sikereket, a fogadási csalásokat nem lehet megállítani. „Az UEFA és a FIFA is tett lépéseket a fogadási csalások megelőzése és kiszűrése érdekében. Ezeknek van gyakorlati hasznuk, de az én véleményem az, hogy mindaddig, amíg lehet fogadni futballmérkőzésekre, addig a fogadási csalásokat teljesen felszámolni nem lehet. Ázsiában nagyon komoly kultúrája van a fogadásnak. Ez az internetnek is köszönhetően már Európára is áttevődött, és biztos vagyok abban, hogy Amerikát is eléri majd. Fogadási csalások mindig lesznek, legfeljebb a központ helyszíne változik majd, ahonnan ezeket irányítják. Ha valahol visszaszorítják a jelenséget, akkor máshol fog felbukkanni” – mondta a férfi.

Perumal beszélt arról is, hogy a Magyarországon elcsalt futballmérkőzések mennyibe kerültek, és mennyit hoztak a konyhára. „Néhány évvel ezelőtt Ázsiában egy magyar bajnoki mérkőzésre maximum 250 ezer euró értékben lehetett fogadni. Ahhoz, hogy biztosra lehessen menni, körülbelül öt játékost kellett bevonni az üzletbe. Mivel a magyar bajnokságban 3500 és 5000 euró között lehetett keresni, fejenként mintegy 10 ezer eurót kellett nekik biztosítani” – magyarázta.

A koronatanú nem hagy fel a fogadásokkal, de állítása szerint már csak játékszenvedélyből teszi. Facebook-oldalán meg szokta osztani a tippjeit, s azt állítja, pénzért nem árul ilyeneket, azokat más emberek teszik, az ő nevét használva.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!