2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Újabb orosz újságíró menekült el – félti az életét

2017. szeptember 11., hétfő 08:09, frissítve: hétfő 08:09

„Hamis valódi” útlevelekkel rendelkezik az Iszlám Állam. Benjamin Netanjahu fia antiszemita karikatúrát osztott meg. Külföldre menekült egy orosz újságíró. Nemzetközi lapszemle.

Több mint tizenegyezer szíriai útlevéllel rendelkezik az Iszlám Állam – írja a Bild am Sonntag című vasárnapi német lap a szövetségi bűnügyi hivatal adataira hivatkozva. A terrorszervezet úgynevezett hamis valódi szíriai útlevelekkel rendelkezik. Az elnevezés onnan származik, hogy a szélsőségesek Szíriában eredeti, de kitöltetlen útleveleket zsákmányoltak, amelyeket hamis személyazonosító adatokkal töltöttek ki.

Antiszemita karikatúrát posztolt egy közösségi oldalon az izraeli kormányfő fia – áll a The Washington Post cikkében. A rajzon megtalálható egy figura, amely antiszemita propagandakiadványok gyakori szereplője. A bejegyzés nagy felháborodást váltott ki a zsidó államban, ezért Jair Netanjahu gyorsan eltávolította a posztot, amely egyébként Soros Györgyöt mint a világ irányítóját ábrázolta.

Újabb orosz újságíró menekült külföldre. Julija Latinyina, a Novaja Gazeta című orosz ellenzéki lap újságírója az Eho Moszkvi rádióban jelentette be döntését, miután ismeretlenek szeptember elején felgyújtották kocsiját a főváros közelében lévő házánál. Júliusban valaki mérgező folyadékot locsolt a házára, tavaly pedig őt magát öntötték le szúrós szagú anyaggal.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!