2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Állami áruház

Következik:

Poltikai hobbista 21:10

Trump optimista, a diktátort az oroszok is várják

Hír TV

2018. május 31., csütörtök 20:05, frissítve: csütörtök 20:28

Donald Trump szerint jól haladnak az egyeztetések a New York-ba érkezett észak-koreai delegációval, így van esély arra, hogy mégis létrejön a csúcstalálkozója Kim Dzsong Unnel júniusban. Közben az orosz külügyminiszter Észak-Koreába utazott, és meghívta a diktátort Moszkvába.

Második napja tárgyal az Egyesült Államokban az észak-koreai diktátor egyik bizalmasa. A tábornok a kommunista diktatúra hírszerzését irányította a múltban. Eddig egykori kollégájával, Mike Pompeo-val egyeztetett, aki a CIA-t vezette, mielőtt külügyminiszterré nevezték ki. Pénteken személyesen az amerikai elnök fogadja Kim Dzsong-Un követét, akik átadja a diktátor levelét Donald Trumpnak.

Nagyon jól haladnak az egyeztetések. Meglátjuk, hogy mi lesz. Ez egy folyamat. Meglátjuk, remélhetőleg összejön a találkozó június 12-én. Jól halad a dolog, de azt szeretném, hogy legyen eredménye. Egy tárgyalás még nem old meg mindent. Lehet, hogy szükség lesz egy másodikra és egy harmadikra, de az is lehet hogy egyre sem - nyilatkozta Trump.

Washington azt követeli Észak-Koreától, hogy szerelje le atomfegyvereit. Ma még nem tudni, hogy a kommunista ország vezetője hajlandó-e lemondani arról a kártyáról, amellyel sakkban tartja a nagyhatalmakat.

Az oroszok közben előznék az amerikaiakat. Putyin elnök Észak-Koreába küldte Szergej Lavrov külügyminisztert, hogy meghívja Moszkvába Kim Dzsong Unt.

Még egyszer szeretném üdvözölni az Önök delegációját az országunkban. Úgy gondolom, hogy az Önök látogatása jelzi, hogy Oroszország és Vlagyimir Putyin milyen nagy figyelmet fordít az országaink közötti kapcsolatok bővítésére és erősítésére - hangoztatta a diktátor.

Szergej Lavrov a legmagasabb rangú orosz kormánytisztviselő, akivel Kim Dzsong Un eddig találkozott.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!