2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Tragédiába torkollott a rockkoncert

2017. március 13., hétfő 11:29, frissítve: hétfő 11:29

Két ember életét veszítette, több mint tíz pedig megsérült egy rockkoncerten Argentínában. A tragédiát az okozta, hogy a vártnál nagyobb tömegben az emberek összenyomták egymást a színpad előtt. Szintén a dél-amerikai országban történt a rocktörténelem legnagyobb tragédiája: 2004-ben 194-en haltak meg egy koncert közben keletkezett tűzben.

Tragédiába torkollott egy helyi rocksztár fellépése az argentínai Olavarríában. Indio Solari szabadtéri koncertjére a vártnál jóval több, 350 ezer néző érkezett. A rendezők már a bejáratnál elveszítették a kontrollt a tömeg felett, és szemtanúk szerint mindenkit beengedtek a kapukon.

A katasztrófa akkor történt, amikor a koncert vége felé a tömeg elkezdett a színpad felé áramlani. A hátulról érkezők összenyomták az elöl állókat, sokan a földre estek, és elvesztették az eszméletüket. A bajt az énekes is észlelte, és leállította a koncertet, ekkor azonban már késő volt.

„Megerősítem, hogy két ember életét veszítette. Egyiküket már azonosítottuk. Tizenkét embert kórházba szállítottunk. Most azon dolgozunk, hogy megnyugtassuk a rokonokat, és segítsünk nekik kapcsolatot teremteni a sérültekkel” – közölte Ezequiel Galli, Olavarría polgármestere.

A városvezető elismerte, hogy az események kicsúsztak az ellenőrzésük alól. Hozzátette: azt majd az igazságszolgáltatásnak kell eldöntenie, hogy pontosan kit vagy kiket terhel a felelősség.

Szintén Argentínában történt a rocktörténelem legtöbb áldozatot követelő tragédiája: 2004-ben 194 ember veszítette életét, amikor tűz ütött ki egy Buenos Aires-i klubban egy rockkoncert közben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!