2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Szijjártónak elege van

2016. május 12., csütörtök 07:34, frissítve: péntek 07:24

A magyar külgazdasági és külügyminiszter szerint nem lenne szabad automatikusan meghosszabbítani az Oroszország elleni szankciókat – Szijjártó Péter szerint gyakorlatiasan kell viszonyulni az orosz kapcsolatokhoz.

A magyar külgazdasági és külügyminiszternek elege van az oroszok elleni uniós szankciókból. Szijjártó Péter egy lett lapnak úgy nyilatkozott, hogy sokat árt Magyarországnak az EU Oroszország elleni szankciója, ezért mielőbb át kellene gondolni azokat, és nem lenne szabad automatikusan meghosszabbítani. A külügyminiszter úgy fogalmazott: elege van abból, hogy az EU nem engedi a párbeszédet Oroszországgal. Szijjártó szerint nem lehet nem beszélni Oroszországgal, amikor az energiaforrásaink 85 százalékát onnan kapjuk. A balti államokban az EU és a NATO jelenti az Oroszországtól való függetlenség garanciáját, ezért ott egy oroszbarát nyilatkozat sohasem hangzik jól.

Elkerülhető lett-e volna a brüsszeli metrórobbantás? – ez a kérdés foglalkoztatja Belgiumot. A Standard című belga lap beszámolója szerint a rendőrség operatív igazgatóságáról e-mailben szólították fel a vasúti rendőrség vezetőjét, hogy rendelje el a brüsszeli földalatti bezárását. Az üzenet azonban a vasúti rendőrség vezetőjének személyes e-mail címére érkezett, így azt az illetékes csak később olvasta el. A Standard beszámolója szerint a vasúti vezető az ügyet vizsgáló parlamenti bizottságnak elmondta, hogy a robbantást akkor sem tudta volna megakadályozni, hogy ha elolvassa az e-mailt, és ha rendelkezik egy olyan gombbal, amellyel azonnal mindent leállíthat, ilyen gomb azonban nem létezik.

Patkány- és emberi DNS-eket találtak a hamburgerekben az Egyesült Államokban, ami nem várt eredmény – írja a Fortune című gazdasági hírportál. Az élelmiszerek ellenőrzését végző Clear Labs nevű cég 258 hamburgert vizsgált meg, két esetben húst talált a vegetáriánus készítményekben, három esetben patkány-, egy esetben pedig emberi DNS-t. A vizsgálatot végző cég szerint a patkány-DNS az állatok ürülékéből, az emberi DNS pedig hajszálból származhat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!