2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Szerbiában járnak a kordonbontó bevándorlók

2015. augusztus 23., vasárnap 19:40, frissítve: hétfő 06:58

Már Szerbiában vannak azok a bevándorlók, akik szombaton áttörték a rendőrkordont a görög–macedón határon. A macedón hatóságok feladták azt a törekvésüket, hogy lassítsák a menekültáradatot, és újra vonattal szállítják a migránsokat Szerbia felé. Belgrád sem akadályozza vagy korlátozza a határátlépést, Szerbia a magyar határra viszi szervezetten a menekülteket.

Most már újra vonattal szállítják a görög–macedón határon korábban feltartóztatott bevándorlókat a macedón hatóságok Szerbia felé. Macedónia azután nyitotta meg újra a határt, hogy szombaton a migránsok áttörték a rendőrségi kordont, és benyomultak az országba.

„Azt hiszem, három napig volt zárva a határ. Éppen ma érkeztünk Athénból, és már minden sokkal jobb volt” – mondta egy afgán menekült, mielőtt Gyevgyelijában felszállt a Szerbia felé induló vonatra.

Vasárnap délelőtt négyezren léptek Macedóniából Szerbiába. Egy macedón hírportál beszámolója szerint azokról a menekültekről van szó, akiket szombat este óta vonatokkal szállítottak a görög–macedón határról a szerb–macedón határra. A migránsok négy-öt órás utazás után érik el Tabanovce települést, ahol közúti átkelő is van Szerbia irányába.

„A migránsokat a határhoz legközelebb lévő vasútállomásig viszik, ott leszállnak a vonatról, és gyalog folytatják az utat a szerb határ felé. Mielőtt kilépnének Macedóniából, kapnak némi élelmiszert, vizet, és indulnak Szerbia felé” – állítja a Telegraf főszerkesztője.

Az internetes portál főszerkesztője szerint Szerbia nem korlátozza a határátlépést, egy szerb hírportál beszámolója szerint ötezer bevándorló tartózkodik a határ szerb oldalán található Presevóban, ők az elmúlt 24 órában érkeztek. Ezer embert egy befogadóállomáson, négyezret pedig egy nemrég megnyílt menekülttáborban helyeztek el a szerb hatóságok. Szerb sajtójelentések szerint a táborban óriási a tömeg: a bevándorlók többsége férfi, de vannak köztük gyerekek, nők, várandós asszonyok is.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!