2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Szélsőbalosok tüntettek a bevándorlásellenes párt ellen

2016. április 30., szombat 16:00

Szélsőbaloldali tüntetők zavarták meg a német bevándorlásellenes párt, az Alternatíva Németországnak stuttgarti konvencióját. A rendőrök több száz tüntetőt őrizetbe vettek.

Nemcsak az Alternatíva Németországnak párt küldöttei készültek a párt stuttgarti konferenciájára. A baden-württembergi nagyvárosba több száz, magát antifasisztának valló fiatal is érkezett, hogy megzavarja az emelkedő népszerűségű bevándorlásellenes párt rendezvényét.

A tüntetők eltorlaszolták a reptéri utat és a konferencia-központ bejáratait is, majd megpróbáltak betörni a pártgyűlés épületébe is. Petárdákat, festékpatronokat és füstbombákat dobáltak, még gumiabroncsokat is felgyújtottak. A randalírozásnak a rendőrség vetett véget: könnygázt is bevetettek, majd négyszáz szélsőbaloldali tüntetőt őrizetbe vettek.

A hasonló atrocitások nem ritkák a párt rendezvényein. A közszolgálati és magántulajdonú média pedig megtagadta részvételüket a politikai vitaműsorokban. Mindez akár a Frauke Petry vezette párt népszerűségét is növelhette; a legutóbbi tartományi választásokon a párt 15 és 20 százalék közötti eredményeket ért el. „Az Alternatíva Németországnak megjelent a társadalomban, és ott is marad, tetszik ez a konszenzusos pártoknak vagy sem” – mondta Alexander Gauland, a párt elnökhelyettese a bal- és jobboldaliként meghatározott pártokra, amelyek támogatják Merkel kancellár migrációs elképzeléseit.

A több mint kétezer küldött el fogja fogadni a jövő évi választásokra készített programot. Ebben az a mondat is szerepelni fog, miszerint az Iszlám nem Németország része.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!