2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Soros: Összeesküvés-elméletet gyárt a magyar kormány

2017. október 4., szerda 08:23, frissítve: szerda 09:41

A menekültellenes magyar összeesküvés-elméletről cikkez a Business Insider. Az ukránok egyharmada szeretne kettős állampolgárságot. És kiderül, miért nőtt a fegyverrészvények ára a Las Vegas-i tömegmészárlás után. Nemzetközi lapszemle.

A Soros-tervről szóló magyar összeesküvés-elméletről cikkez a Business Insider. A lap bemutatja Soros álláspontját, miszerint éppen az az összeesküvés, amit a magyar kormány csinál, amikor azzal támadja, hogy menekültek millióit akarja Európába hozni. Az újság idézi a Human Rights Watch nevű, Soros támogatta civil szervezetet, amely szerint ezek a hamis vádak felbujtással érnek fel. A jogvédők úgy látják, a magyar kormány így akarja elterelni a választók figyelmét a belpolitikai problémákról, például az oktatási és az egészségügyi rendszer súlyos gondjairól.

Az ukránok egyharmada szeretne kettős állampolgárságot – írja a Kárpátinfo.net egy szociológiai felmérésre hivatkozva. Ebben ráadásul nincsenek benne azok az orosz nemzetiségű ukrán állampolgárok, akik az orosz befolyás vagy megszállás alá került Kelet-Ukrajnában vagy a Krím félszigeten laknak, a felmérést ezeken a területeken nem végezték el. Azoknak, akik a kutatás szerint kettős állampolgárok lennének, 42 százaléka egy EU-s ország útlevelének örülne, de még itt is 12 százalék mondta azt, hogy orosz állampolgárságra vágyik.

Miért növekedett a fegyverrészvények ára a Las Vegas-i tömegmészárlás után? – erre a kérdésre keresi a választ az Independent cikke. Az írásból kiderül, átlagosan 3 százalék feletti emelkedést könyvelhettek el a tragédiát követően a fegyvergyártó cégek. A szerző szerint azért, mert a hasonló vérfürdők után a hatóságok mindig próbálnak szigorítani a fegyvertartási szabályokon, az emiatt bepánikoló vásárlók pedig elkezdenek felhalmozni. A gyártók ezzel duplán jól járnak, mivel rövid távon növekszik a bevételük, és hosszú távon sem lesznek gondjaik, mivel a szigorítási törekvések rendre elbuknak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!