2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Robbanás egy brüsszeli pályaudvaron – nagyobb támadást akadályoztak meg

2017. június 20., kedd 21:51, frissítve: szerda 06:35

Merényletkísérlet miatt kiürítették Brüsszel főterét és egyik főpályaudvarát, egy robbanómellényt viselő támadót ártalmatlanítottak – írja az MTI. Valószínűleg egy nagyobb terrortámadást akadályoztak meg a rendőrök és a katonák.

A La Libre Belgique című lap arról számolt be, hogy szemtanúk egy robbanás, majd lövések hangját hallották. A Le Soir a tűzoltókra hivatkozva azt írta, csak kisebb robbanás volt, amelyben senki sem sérült meg.

A Sky News szerint ártalmatlanná tettek egy embert, aki robbanóövet viselt. Állítólag a pályaudvaron járőröző katonák szúrták ki a robbanóövet a férfin.

A rendőrök meglőtték a támadót, aki súlyosan megsérült, de nem halt meg. A hatóságok azt közölték, hogy ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet.

A hírügynökségek jelentései alapján annyit tudni, hogy este kilenc óra körül egy kisebb robbanás volt a főpályaudvaron, ebben senki nem sérült meg. A helyszínre vezényelt katonák lőtték meg a férfit, aki gyanús mellényt viselt, és egy hátizsák is volt nála.

A vonatközlekedést felfüggesztették a főváros központi pályaudvarán, és több metróvonalat lezártak.

Tudósítónk szerint 200-300 méteres körzetben lezárták a pályaudvar környékét, benne a mellette lévő főteret. Annyit tudni, hogy egy embert lőttek le a rendőrök, azt nem tudni, hányan voltak a terroristák, állítólag egy másik férfit is elfogtak. A legfrissebb információk szerint a robbanóöv nem volt valódi.

A krízisközpontban folyamatosan követik a történteket a belga hatóságok.

Arató László a helyszínről jelentkezett:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!