2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Ötször lőtték meg a földön fekvő férfit a rendőrök

2016. július 7., csütörtök 08:58, frissítve: csütörtök 09:00

Ötször lőtték meg azt a földön fekvő afroamerikai férfit az őt igazoltató rendőrök, akinek a halála miatt ismét tüntetések kezdődtek a rendőri erőszak ellen az Egyesült Államokban. Az igazságügyi minisztérium vizsgálatot indított.

Igazságot! Most! – kiabálják a rendőri erőszak ellen tüntetők a louisianai Baton Rouge-ban. Közös imádságot tartottak azért az afroamerikai férfiért, akit kedden két rendőr igazoltatás közben letepert és agyonlőtt. A 37 éves Alton Sterlinget ötször lőtték meg. Az esetről videofelvétel is készült, amelyen jól látszik, hogy a férfi a földön feküdt, amikor az egyik járőr fegyvert rántott.

MEGRÁZÓ FELVÉTELEK!

A rendőrség közölte, hogy Sterlingnél is volt fegyver, de a tüntetők szerint egyértelmű, hogy újabb rendőri brutatlitásról van szó.

Ott ültek, és nézték, ahogy haldoklik. Nézték, ahogy kileheli az utolsó lehelletét. Dühös vagyok!

Az igazságügyi minisztérium vizsgálatot indított. A két járőrt fizetés nélküli szabadságra küldték.

„Össze kell fognunk. Imádkozunk a békéért és az egységért, de tudnotok kell, hogy ezzel nincs vége, mert igazságot akarunk! Igazságot és átláthatóságot! Nem nyugszunk, amíg ki nem derül az igazság, és a felelősök elnyerik büntetésüket!” – hangzott el a megemlékezésen.

A közelmúltban több hasonló eset okozott közfelháborodást. Évente több mint ezer embert lőnek le a rendőrök az Egyesült Államokban, és az áldozatok többsége afroamerikai.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!