2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

A Sárga csikó nyomában

Következik:

Híradó 12:00

Orbánt kegyetlen kritikával illették

2016. július 27., szerda 13:27, frissítve: vasárnap 13:35

Orbán Viktor szándékosan próbálja összemosni a bevándorlást a terrorizmussal, szól egy brit elemzés. Amerikában pedig ellentmondásosnak tartják, hogy a magyar miniszterelnök nyíltan kiáll a bevándorlás-ellenes Donald Trump mellett. Az orosz állami adók viszont elismerően beszélnek Orbán Viktorról. Külföldi lapszemle következik.

Egész Európában Magyarországon a legnagyobb a munkaerőhiány, de Orbán Viktor szerint migránsok nélkül is működik a gazdaság, írja a német Zeit. Emlékeztetnek, hogy Magyarország tavaly 264 embert fogadott be, idén 150-et és az uniós kvóta alapján is csak kb. ezret kellene. Ennyi ember befogadásánál még a bevándorlás- és Brüsszel-ellenes népszavazás is többe kerül. A gyűlöletkampánnyal viszont a kormány elterelheti a figyelmet például a korrupcióról. 

Normalizálni próbálja a kapcsolatokat az osztrák kancellár, és az út jobban sikerült, mint várták, írja az EurActiv. A magyar kormány elfogadta például rendőrök bevetését és Ausztriából kiutasított migránsok továbbküldését is. Orbán Viktor azért tett engedményeket, mert a menekültkvótákban viszont nem hajlandó engedni, pedig a Fidesz az Európai Néppárton belül is számkivetett lett, miután törvények sorozatával korlátozták a szabadságjogokat és idegengyűlölő kampányt folytatnak.

A jobboldali populista Orbán Viktor szándékosan mossa össze a menekülteket a terroristákkal, írja a brit The Guardian. Emlékeztetnek: az elszántan Európa-ellenes Orbán azt mondta, egyetlen bevándorlót se akar, közben pedig az idegengyűlölő Donald Trumpot élteti. A The Guardian a Political Capital szakértőjét idézi, aki szerint a magyar politika iránya egyre kísértetiesebben emlékeztet a putyini Oroszország elvárásaira.

A migráció méreg – idézi Orbán Viktort a Russia Today. Az orosz állami propagandaadó emlékeztet: a miniszterelnök népszavazást is kiírt, hogy lakossági támogatást tudjon felmutatni a Brüsszel elleni harcban, és azon dolgozik, hogy a menekültválságot minél többen azonosítsák a terrorizmussal. Idéznek egy korábbi interjút a magyar miniszterelnökkel, amiben az EU-t regionális és nem nemzetközi nagyhatalomként aposztrofálta.

Orbán Viktor azt mondja, hogy nem akar beavatkozni az amerikai elnökválasztásba, de azért nyíltan kiáll Donald Trump mellett, tudósít a Time. A magazin emlékeztet, hogy Magyarország a nemzetközi jogszabályokat is megszegi, például amikor erővel visszaviszik Szerbiába a Magyarországra, tehát az EU területére bejutott menekülteket is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!