2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Németország a világ első számú bevándorlóországa

Hír TV

2017. november 14., kedd 08:28, frissítve: kedd 10:38

Németország a világ első számú bevándorlóországa lett – írja a német Die Welt. 2015-ben például kétszer annyian érkeztek oda, mint a klasszikus bevándorlóországnak számító Egyesült Államokba. Habár a német kormány mindent megtesz az érkezők integrációjáért, a migránsok egy csoportja kieshet a rostán, aminek jelentős hosszú távú következményei lehetnek. A családegyesítés útján érkező bevándorlók például rosszabbul képzettek, és nehezebben találnak munkát, mint a többi migráns. Minél később kerülnek be az európai oktatási rendszerbe, annál kisebb az esélyük az integrációra. Gyakran az elvárhatónál rosszabbul illeszkedtek be a német társadalomba a bevándorlócsaládok női tagjai is. Mivel általában ők nevelik a gyerekeket, ez veszélyeztetheti a következő generáció integrációját.

Vannak olyan afrikaiak, akik visszatérnek Európából a hazájukba, mert ott nagyobb esélyt látnak a boldogulásra – írja a Neue Zürcher Zeitung. A svájci konzervatív lap bemutat egy szenegáli mérnököt, Amadou Cissé Diát. A férfi Franciaországban tanult, de végül visszament hazájába, ahol cégeknek dolgozott, majd saját vállalatot alapított. A férfi szerint árulás lett volna, ha Franciaországban marad, és morális kötelezettségének érezte, hogy hazájában kamatoztassa Európában szerzett tudását. Szerinte a fekete kontinens hatalmasat fejlődhetne, ha a képzett afrikaiak visszatérnének hazájukba. Sok fiatal azonban annak ellenére is Európába vágyik, hogy már ott sem rózsás a helyzet. A férfi Szenegálban jobban be tud illeszkedni, mint Európában, és a családja is közel van – írja a Neue Zürcher Zeitung.

 

Beválasztotta a világ harminc legbefolyásosabb tinédzsere közé a Time magazin azt a szaúd-arábiai diáklányt, aki kitalálta a fejkendős hangulatjelet. A 16 éves diáklánynak sikerült elérnie, hogy az Apple ezt a jelet is felvegye a kínálatába. „Ez fontos az identitásomban” – mondta a Bécsben tanuló diáklány, aki maga is fejkendőt hord. Szerinte a fejkendős hangulatjel egy lépés afelé, hogy ünnepeljük a sokszínűséget, és integráljuk az iszlámot a társadalomba. Az Apple nyáron mutatta be új emotikonjait, amelyek között a fejkendős mellett egy jógás, egy hányós és egy szoptató anyás hangulatjel is található – írja az osztrák Die Presse.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!