2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Meggyilkolták az újságírót

2015. augusztus 3., hétfő 11:59, frissítve: hétfő 12:14

Megöltek egy újságírót Mexikóban. Az ügyészség szerint a férfit négy nővel együtt végezték ki a fővárosban. A fotóriportert korábban halálosan megfenyegette az egyik déli állam kormányzója. A latin-amerikai országban az elmúlt öt évben tizenegy újságírót gyilkoltak meg.

Rubén Espinosa ismert mexikói fotóriporter, és egyike annak az öt embernek, akit holtan találtak Mexikóváros egyik középosztálybeli negyedében. A fotóriporter egy hónapja interjúiban az mondta, hogy az egyik keleti állam, Veracruz kormányzója, aki a mexikói elnök párttársa, halálosan megfenyegette. A rendőrség összekötözve, fejében egy golyóval talált rá. „A testek különböző szobákban voltak. Mindegyiküket fejbe lőtték egy 9 milliméteres pisztollyal, és mindnek zúzódások voltak a testén, feltehetően korábban ütötték-verték őket” – mondta Rodolfo Ríos mexikóvárosi ügyész.

Espinosa korábban többször is a Veracruzi kormányzó elleni tüntetéseken fényképezett, sőt 2014 februárjában az egyik vezetői mexikói lap címlapjára is ő fotózta a kormányzót. Akkor a lap Veracruz, a törvények nélküli állam felirattal a címlapján jelent meg. Veracruz az egyik legveszélyesebb állam, ami az újságírók biztonságát illeti. 2000 óta tizenhét zsurnalisztát öltek meg, tizenegyet et 2010 óta, vagyis amióta Javier Duarte a kormányzó.

Több százan tüntettek Mexikóvárosban és Veracruz államban is azután, hogy az ügyészség megerősítette az újságíró halálát.

A meggyilkolt újságíró két hónapja tért vissza Mexikóvárosba, miután nyolc évet dolgozott Veracruzban. Az ügyészség szerint az újságíró mellett talált másik négy holttest nő, közülük három ott lakott, egyikük kolumbiai, a negyedik háztartási alkalmazott volt.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!