2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Magyar rendőrök is segítenek a macedón határon

2016. március 16., szerda 12:55, frissítve: szerda 17:34

Továbbra is teljes a határzár Macedónia és Görögország között. A macedón hatóságok visszaterelték Görögországba azokat a migránsokat, akik a kerítést megkerülve, egy megáradt patakon átkelve bejutottak Macedónia területére. A balkáni országban hamarosan megkezdi a szolgálatot az a húszfős magyar rendőri alakulat, amely reggel indult Macedóniába.

Sártengerré változott a macedón–görög határ. A görög oldalon lévő Idomeninél tízezer migráns várakozik arra, hogy a macedón hatóságok átengedjék Németország felé tartva. Hétfőn megpróbáltak áttörni a macedón oldalra, de a hatóságok visszaterelték őket. „Csak várakozunk, mindenki várakozik. Vannak itt Szíriából, Irakból, Afganisztánból, Pakisztánból, Bangladesből. Rengeteg itt az ember, és nekik arra van szükségük, hogy kinyissák a határt, hogy Németországba vagy Olaszországba jussanak” – mondta egy pakisztáni migráns, majd hozzátette, hogy semmi esetre sem fordul vissza Pakisztánba.

Egyelőre nem látni a patthelyzet megoldását. A nyugat-balkáni útvonal lezárását az érintett balkáni államok mellett Ausztria és a visegrádi négyek is támogatják. Közben húszfős magyar rendőri kontingens indult útnak Macedóniába, amely a macedón–görög határszakaszon teljesít majd szolgálatot. „Néhány héttel ezelőtt Macedónia lezárta a macedón–görög határt. Nemcsak technikai eszközökkel, hanem élő erővel is megerősítette azt. A macedón rendőrség támogatására nem csak a magyar rendőrség biztosított kontingenst, Csehország, Szlovákia, Szerbia, Ausztria és Németország is támogatta a macedón rendőri szervek munkáját” – mondta Papp Károly országos rendőrfőkapitány.

A magyar rendőrök hőkamerás gépkocsikat, terepjárót és éjjellátó készülékeket is visznek magukkal.

Közben a migránsok befogadására szólította fel a világ vezetőit Ferenc pápa. Bővebben>>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!