2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Fabius: Botrányos a magyar kormány hozzáállása

2015. augusztus 31., hétfő 08:04, frissítve: hétfő 08:38

Botrányos a magyar kormány hozzáállása a menekültügyhöz – mondta a francia külügyminiszter. Bekérették a Külgazdasági és Külügyminisztériumba az ideiglenes budapesti francia ügyvivőt.

A francia külügyminiszter szerint szégyen, hogy a Fidesz–KDNP szögesdrót kerítéssel próbálja nehezíteni a menekültek útját. Az ENSZ emberi jogi szervezetének vezetője már korábban azt mondta, hogy a magyar kormány csak az embercsempészek dolgát könnyíti meg a szerb határra épített drótkerítéssel.

„Ami a menekültek, politikai üldözöttek vagy a háborúk elől menekülő szerencsétlenek ügyét illeti, Európában befogadjuk őket. Ezt hívják menekültjognak, és ez minden európai ország alapértéke. Franciaországban, Németországban megtettük ezt. De Kelet-Európában egyes országok ennek az ellenkezőjét teszik, és ez botrányos. Ami Magyarországon megy, az különösen kegyetlen. Magyarország az EU tagja, amelynek alapvető értékei vannak. Az ottani kormány ezt figyelmen kívül hagyja, és falakat épít” – nyilatkozta Laurent Fabius külügyminiszter.

Bekérették az ideiglenes ügyvivőt

Bekérették a Külgazdasági és Külügyminisztériumba az ideiglenes budapesti francia ügyvivőt, miután a francia tárcavezető botrányosnak nevezte a magyar kormány hozzáállását a menekültügyhöz. A magyar miniszter közleményében megdöbbentőnek és egyben elképesztőnek minősítette francia kollégája kijelentéseit. Szijjártó Péter úgy fogalmazott: Európában egyesek még mindig nem képesek megérteni azt, hogy Magyarországra drámai nyomás hárul bevándorlási szempontból.

Laurent Fabius egy tévéinterjúban szólalt fel a magyar határzár ellen.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!