2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kim Dzsongun megfékezné a „vén trotty” Trumpot

2017. szeptember 22., péntek 22:56, frissítve: péntek 23:36

Újabb pengeváltás Észak-Korea és az Egyesült Államok között: a diktatúra vezetője vén trottynak nevezte az amerikai elnököt, aki ezúttal is Twitteren vágott vissza.

„Határozottan meg fogom fékezni a tébolyodott amerikai vén trottyot” – ismertette az észak-koreai elnök közleményét az állami tévé hírolvasója.

Kim Dzsongun az amerikai elnök ENSZ-közgyűlésen elmondott beszédére válaszolt így, amelyben Trump teljes megsemmisítéssel fenyegette meg a kommunista országot. Észak-Koreát a külügyminiszter képviselte az ENSZ-ben, így tőle kérdezték meg, hogy mire gondolt pontosan a diktátor.

„Szerintem eddig példátlan erejű hidrogénbomba csendes-óceáni felrobbantására utalhat” – mondta Ri Jongho, de hozzátette, nincs elképzelése arról, pontosan milyen akciót rendel el az ország vezetője.

Donald Trump ezután újabb Twitter-üzenetében vágott vissza. „Az észak-koreai Kim Dzsongunt, aki nyilvánvalóan őrült, és aki teljes nyugalommal éhezteti és gyilkolja a saját népét, példátlan próbatétel elé fogják állítani” – írta.

Kína nyugalomra intette a feleket, Dél-Korea tárgyalóasztalnál rendezné a konfliktust északi szomszédjával. „Észak-Koreának azonnal abba kell hagynia meggondolatlan provokációit, amelyek az elszigetelődéséhez és összeomlásához vezetnek. Válassza inkább az atomfegyver-mentességről szóló párbeszédet, amely békésen oldja meg a nukleáris válságot” – jelentette ki a dél-koreai egyesítési minisztérium szóvivője, Pek Thehjon.

Közben a nukleáris fegyverkezés miatt szigorított szankciók első következményeit már Észak-Korea sportolói is érzik. A sízők, az íjászok és a sportlövők a nemzetközi szövetségekhez fordultak segítségért, mert nem tudnak felszereléseket vásárolni a külföldi gyártóktól.

Közben Franciaország sportminisztere a dél-koreai olimpiáról való távolmaradásról beszélt egy rádióinterjúban. A politikus azt mondta, ha nem rendeződik a politikai válság, sportolóik nem utaznak a phjoncshangi játékokra, nem akarják veszélynek kitenni őket. A világverseny helyszíne alig nyolcvan kilométerre van az észak-koreai határtól.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!