2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

A Sárga csikó nyomában

Következik:

Híradó 12:00

„Kim Dzsongun egyik pillanatról a másikra megbolondulhat”

2017. május 25., csütörtök 07:26, frissítve: csütörtök 10:26

Az észak-koreai diktátornak nem teljesen tiszta az agya, és játszadozik a rakétáival – erről beszélt Donald Trump egy telefonbeszélgetésben.

A The New York Times értesülése szerint két amerikai atomtengeralattjáró állomásozik Észak-Korea közelében. Az újság szerint erről Donald Trump elnök állítólag egy áprilisi telefonbeszélgetésben tájékoztatta Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnököt. Donald Trump a lap forrása szerint a telefonbeszélgetés során megjegyezte: Kim Dzsongun „játszadozik a bombáival, játékszereivel, nem teljesen tiszta az agya, egyik pillanatról a másikra megbolondulhat”.

A Newsweek című hetilap összeállítást közölt arról, hogy az oroszok állítólag célzottan a demokrata párti szavazókhoz juttattak el hamis híreket az elnökválasztás során. Az adatokkal és idézetekkel bőségesen ellátott összeállításban a hetilap utal arra, hogy a washingtoni kongresszus vizsgálatai most arra összpontosítanak: honnan tudhatták az oroszok, hogy dezinformációs kampányukkal mely választói rétegeket és konkrétan mely választókat kell megcélozniuk.

Letartóztattak kedden egy nőt Kaliforniában, írja a Reuters, mert a gyanú szerint űrtechnológiát használó eszközöket próbált beszerezni és Kínába küldeni. Korábban a katonai kommunikáció megzavarására alkalmas berendezéseket is csempészett Kínába. Később űrtávközlési eszközöket is megpróbált Kínába juttatni úgy, hogy meghamisította a szállítási dokumentumokat, és az eszközök valós értékének töredékét tüntette fel. Akár 150 év börtönt is kaphat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!