2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gyilkosság a tengeralattjárón: 30 éves aktát is újranyitnak

2017. augusztus 24., csütörtök 04:44

Egy 80-as évekbeli megoldatlan gyilkosság aktáját is újranyitották a dán rendőrök, miután a svéd újságírónő holttestének torzóját ott találták meg, ahonnan évtizedekkel korábban egy másik fiatal külföldi nő megcsonkított teteme is előkerült a tengerből. A 30 éves Kim Wallt egy magántulajdonban lévő tengeralattjárón látták utoljára. A gyilkossággal a jármű tulajdonosát gyanúsítják.

A világ első, közösségi finanszírozásból épült magántengeralattjáróját emelték ki a hatóságok a dán partoknál. A Nautilus a múlt héten süllyedt el, tulajdonosával és építőjével, Peter Madsennel a fedélzeten. Hamarosan kiderült, hogy egy svéd újságírónő is vele volt.

Madsen túlélte a történteket, ő először azt állította, hogy a nő órákkal a baleset előtt kiszállt. Később viszont előkerült a nő holttestének torzója, mire a feltaláló módosított a vallomásán, és elismerte, hogy a nő a tengeralattjárón halt meg, de még mindig azt mondja, hogy baleset történt, csak a tengeren szokásos módon a vízbe temették. A rendőrség viszont nem hisz neki, az újságírónő holtteste ugyanis megcsonkítva került elő, ráadásul betonkockát is kötött rá gyilkosa, hogy a holttest ne emelkedjen a víz felszínére.

„A tengeralattjárón is találtunk vérfoltokat, amely egyezett a svéd újságírónő, Kim Wall haj- és fogkeféjén talált nyomokkal, valamint egyeztek a tengerben talált holttestből vett mintákkal is” – mondta a nyomozás vezetője, Jens Moller.

A kiemelés után azt is megállapították, hogy a tulajdonos szándékosan süllyesztette el a tengeralattjáróját, és egyáltalán nem baleset történt. A gyanúsított mérnök egyelőre nem tett vallomást, így nem tudni, hogy miért ölte meg a nőt. A mostani üggyel párhuzamosan a dán rendőrség egy 80-as években történt gyilkosság nyomozását is újranyitotta, amikor a mostani helyszín közelében találtak egy hasonlóan megcsonkított, szintén külföldi nőt. Madsen akkor 15 éves volt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!