2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Lefilmezte a vérengzést a gyilkos

2015. augusztus 27., csütörtök 10:08, frissítve: vasárnap 12:45

Felvételt készített a lövöldözésről a virginiai riporterek gyilkosa. A tévések egy reggeli műsorban jelentkeztek be, amikor volt kollégájuk kivégezte őket. Az afroamerikai elkövető azt akarta megbosszulni, hogy elbocsátották a tévétől, szerinte rasszizmus miatt.

Virágok egy amerikai tévécsatorna székháza előtt: a virginiai Roanoke-ban azt a két újságírót gyászolják az emberek, akiket élő adásban lőtt agyon egy volt kollégájuk szerda reggel. A két áldozat Alison Parker riporter, valamint Adam Ward operatőr. „Szörnyű dolog történt, nagyon sajnálom. Ilyenkor szeretnék valamit tenni, de nincsenek igazán szavaim erre, nincs meg hozzá a képzettségem, úgyhogy nem tudok mást tenni, mint hogy idejövök, imádkozom és kimutatom a támogatásom” – mondta a communitya church tagja, Tom Mccracken.

A gyilkosságot egy afroamerikai férfi hajtotta végre. Hónapok óta készült tettére, a vérengzés után pedig egy tévétársaságnak küldött faxban írta le indítékait. Többek között faji megkülönböztetésre panaszkodott. Korábban már többször rasszizmussal vádolta meg kollégáit, ezeket a vádakat azonban soha nem tudta bizonyítani a vizsgálóbizottság előtt. Egyik korábbi főnöke szerint kereste a konfliktust, és nehéz volt vele együtt dolgozni. Annak a csatornának a dolgozóit lőtte le, ahonnan két éve elbocsátották.



A férfi megpróbált elmenekülni a rendőrök elől, majd egy autós üldözést követően öngyilkos lett. „Nyilvánvaló, hogy ez a férfi zavart volt bizonyos tekintetben. Úgy tűnik, hogy a dolgok kicsúsztak az ellenőrzés alól, de még vizsgáljuk a történéseket” – fogalmazott Bill Overton, Franklin megye sheriffje.

A kettős gyilkosság után Barack Obama elnök úgy fogalmazott: ideje ismét elgondolkozni azon, hogyan lehetne csökkenteni a fegyveres erőszakot. A Fehér Ház szóvivője pedig arra szólította fel a kongresszust, hogy hozzon törvényt a lőfegyverek beszerzésének és tartásának szigorításáról, és próbálja megakadályozni a virginiaihoz hasonló tragédiákat.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!