2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Nem győzik fogadni a menekülteket

2015. augusztus 13., csütörtök 10:25, frissítve: péntek 15:14

Folyamatosan érkeznek a menekültek a görögországi Kosz szigetére is. Naponta több százan érnek partot, főleg szíriaiak és irakiak. A menekültáradat két napja zavargásokhoz vezetett a szigeten.

Újabb migránsroham a görögországi Kos szigetén. Csütörtök reggel főleg nők és gyerekek érkeztek csónakokon. „A gyerekek nagyon kitartóak. Nem volt sem víz, sem élelem. Nagyon fáradtak voltak, sokat sírtak, vagy hat órán keresztül” – mondta egy szíriai menekült.

A bevándorlók partot érését önkéntesek segítik. „A hajó épp most érkezett. Sok gyerek, fiatal családok, csecsemők jöttek, minden segítségre szükségünk van” – mondta egy önkéntes.

Kos szigetre naponta több száz bevándorló érkezik, ami egyre nagyobb feszültséget okoz. Két napja kisebb zavargás tört ki az egyik menekültközpontban, miután elegendő víz és élelem nélkül zártak be ezer migránst egy stadionba.


A kormány azt ígérte, hogy egy 2500 férőhelyes hajót küld a helyszínre a bevándorlók elszállásolására. De korábban azt is jelezték, hogy nem tudnak megbirkózni a menekülthullámmal. Kosz szigetén becslések szerint jelenleg hatezer migráns tartózkodik. Többségben Szíriából és Irakból menekültek el harcok elől.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!