2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Fény derülhet az eltűnt maláj gép titkára?

2015. augusztus 6., csütörtök 09:59, frissítve: csütörtök 10:54

A maláj elnök szerint biztos, hogy a tavaly eltűnt utasszállító roncsait találták meg a Réunion szigetnél. A francia ügyész már korábban megerősítette, hogy egy Boeing 777 szárnyának a darabjait találták meg a Franciaországhoz tartozó, Madagaszkárhoz közeli szigeten. A gép 239 emberrel a fedélzetén tűnt el tavaly márciusban.

Egy csűrőlapot találtak július végén az Indiai-óceánban lévő Réunion sziget partjainál. Mára csaknem biztossá vált, hogy a szárnyrész annak a malajziai utasszállítónak egy darabja, amelynek tavaly márciusban veszett nyoma rejtélyes körülmények között, fedélzetén 239 emberrel. „Ma, 515 nappal azután, hogy a gép eltűnt, szomorú szívvel közölnöm kell, hogy a nemzetközi szakértői csoport határozottan megerősítette: a Réunion szigetén talált repülőgép-roncsdarab tényleg az MH370-es járatból származik” – fogalmazott Najib Razak, Malajzia miniszterelnöke.



A francia ügyészség egyelőre óvatosabban fogalmazott: azt mondták: az első vizsgálatok alapján rendkívül határozottan feltételezhető, hogy a roncsdarab valóban az eltűnt gép része volt. Hozzátették, hogy ezt a feltételezést még meg kell erősíteni.

A szakértők azt egyelőre nem tudták megállapítani, hogy miért zuhant le a Boeing 777-es, és hogy pontosan hol történt a katasztrófa. „Folytatni kell a keresést. Egyetértünk Malajziával abban, hogy meg kell találnunk az igazságot, és el kell kezdeni a munka következő szakaszát. Reméljük, hogy az ügy megoldódik” – fogalmazott a kínai külügyminiszter.

Az ausztrál kormányfő már ígéretet tett arra, hogy folytatni fogják a keresést a gép többi része után. Mint fogalmazott: tartoznak ennyivel annak a több száz millió embernek, akik használják az egüket.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!