2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Feltörték Donald Trump üzenetrögzítőjét

,

2016. március 6., vasárnap 17:10, frissítve: vasárnap 17:17

Továbbra is Clinton és Trump a két nagy elnökjelölt-esélyes az amerikai előválasztási-kampányban, előnyük azonban a szombati eredmények alapján csökkent riválisaikhoz képest. Közben egy hekkercsoport feltörte Donald Trump üzenetrögzítőjét, és olyan felvételeket szivárogtatott ki, amelyeken demokratapárti újságírók köszönik meg a republikánus elnökjelölt pénzügyi támogatását.

Kétfős küzdelemmé kezd válni a republikánus előválasztás a szuperszombati voksolás után. Donald Trump két államban győzött, így megerősítette vezető pozícióját, de sikerként könyvelhette el a napot Ted Cruz texasi szenátor is, aki szintén két államban aratott sikert, és így elkezdett felzárkózni az ingatlanmilliárdoshoz. Trumptól sajtóhírek szerint tartanak a republikánus párt vezetői, mert szerintük egy ilyen radikális jelölttel nem lehet győzni a novemberi elnökválasztáson. A szabad szájú üzletember máshogy gondolja. „Sok közvélemény-kutatást megnyertem már Hillary Clintonnal szemben. Én vagyok az egyetlen, aki képes legyőzni. Az egyetlen, az egyetlen. Higgyenek nekem, nem akarja, hogy én legyek az ellenfele” – mondta Trump.

Trump reality műsoraival futott be és nagy befolyásra tett szert a médiában. Az Anonymous hekkercsoport által megszerzett hangüzenetek szerint még a legnagyobb demokratapárti televízió vezető személyiségei is a zsebében voltak. A liberális média azonban botrányos kijelentései miatt ellene fordult. Legutóbb egy szombati viccműsorban figurázták ki.

„Micsoda nagyszerű este! Tényleg az enyém a legjobb kampány, nem igaz? A sajtó legutoljára az 1930-as évek Németországában látott ilyet. Mindenki imád engem, a rasszisták, a csúnya rasszisták, olyanok, akik nem is tudták, hogy rasszisták, és olyan emberek, akik így néznek ki. És maga is imád, nem igaz? Tessék? Vezessék ki!” – hangzott el a Saturday Night Live című műsorban.

A demokrata oldalon továbbra is Hillary Clinton a befutó. A volt külügyminiszter nagy győzelmet aratott Louisiana államban, és így már több mint 1100 delegáltja van, míg ellenfele, Bernie Sanders vermonti szenátor még az ötszázat sem érte el. „A louisianai, kansasi és nebraskai voksolás után szeretnék gratulálni Sanders szenátornak az erős kampányáért. Felvillanyoz, hogy növeltük a delegáltjaink számát. Köszönöm mindenkinek a támogatást!” – mondta Clinton.

A következő nagy megméretés március 15-én lesz, amikor egyszerre öt államban tartanak előválasztást.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!