2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Elszabadult a pokol Tovarniknál, gyerkeket nyomtak össze

2015. szeptember 17., csütörtök 15:22, frissítve: csütörtök 21:01

Teljes a káosz, elszabadult a pokol a horvát határ menti Tovarniknál. A migránsok áttörték a rendőrsorfalat, többen rosszul lettek – menekülthelyzet percről percre.

Körülbelül a fele annak az ötezer embernek, aki korábban áttörte a rendőrsorfalat Tovarnikon elindult Zágráb felé, a másik fele buszokra vár, hogy elszállítsák őket – (18.05)

Nem sokat változott a helyzet Tovarniknál, stábunkat kérdezgetik a menekültek, hogy merre van Zágráb, hogy jutnak el oda, amikor kollégánk elmondta nekik, hogy 150-200 kilométer a város, akkor kétségbe estek. A legelső nagyobb település is 30 kilométerre van egyébként a kis horvát falutól – (17.00)

Elvitték a mentők azt az embert, akit újra kellett éleszteni. A helyzet némileg lenyugodott, miután áttörték a sorfalat, most mindenki ráérősen sétálgat, pihen. Tudósítónk azt tapasztalta, hogy nekik mindegy, hogy merre mennek. (15.35)

Áttörték a rendőrsorfalat a Tovarniknál a migránsok, először sikerült megállítani őket, de aztán képtelenek voltak velük elbírni a rendőrök. Egy embert újraélesztenek. (15.31)

Mint a Hír TV tudósítója elmondta, több gyermek rosszul lett a tömegben, őket kiemelték. A mentők is a helyszínen vannak. Munkatársunk beszámolója szerint a rendőrök nem is avatkoznak be, aki átmászik a határon felállított kordonokon, azt hagyják menni. (15.20)

Százával szerették volna átengedni Horvátországba Szerbiából a menekülteket, akik azért vannak annyian ott, mert a nemrégiben elrendelt magyar határzár miatt a migránsok útvonala jelentősen megváltozott, így arra vették az irányt. Körülbelül 5000 ember gyűlt össze délután háromra a helyszínen, a rendőrség már erősítést is kért, de képtelenek ennyi embert kordában tartani. (15.00)

Öt busz érkezett az ott várokozó migránsokért – jelentette a Hír TV helyszíni tudósítója. Ezekre a buszokra csak a tömeg mintegy tizede fért fel. Nagy a nyugtalanság, mivel több család szétszakadt. A helyszínre rohamrendőrök is érkeztek jelentős számban, ők próbálják fenntartani a rendet. (Tovarnik, 14.00 óra)

Az 5500 migráns fele úgy döntött, nem vár tovább, és mivel nem kaptak semmilyen támogatást és információt arról, hogy meddig kell várniuk, gyalog elindulnak a sínek mentén. A rendőrök jobb belátásra bírták őket, mondták nekik, hogy jönnek buszok, így a migránsok visszamentek a vasútállomásra, de egyórás ultimátumot adtak, hogy valami menjek értük. Fenyegető mozdulatokat tettek a Hír TV stábjára, mivel mindenki tudja, hogy szerdán mi történt Röszkén, és megtudták, hogy magyar tévéstábról van szó. (Tovarnik, 13.00 óra)

Korábbi tudósításunk a helyszínről itt.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!