2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Elbukhatja az elnökjelöltséget a republikánusok botrányhőse

2016. április 6., szerda 12:32, frissítve: szerda 13:44

Elvesztette a wisconsini előválasztást, ezzel az elnökjelöltséget is elbukhatja Donald Trump. A republikánusok botrányhőse a nők elleni kirohanásai után vesztett népszerűségéből, és a számítások szerint nem tud elég küldöttet szerezni ahhoz, hogy első körben őt állítsa elnökjelöltnek a párt – a második körről pedig a vele ellenséges republikánus elit szava dönthet.

„A szavazóhelyiségek tele vannak. Ma este nagy meglepetés érhet minket, nagy meglepetés. Nagyon sokan szavaznak. Nagy meglepetés lesz ma” – jelentette ki a republikánusok botrányhőse. Az is lett, de nem úgy, ahogy Donald Trump várta. A wisconsini republikánus előválasztásokon Ted Cruz nagyon megverte Trumpot, 48-35 százalék arányban.

„Miután ma este Wisconsin népe rácáfolt a sajtóra és a szakértőkre, egyre jobban meg vagyok győződve arról, hogy megszerezzük a republikánus elnökjelöltséghez szükséges 1237 delegáltat. Együtt megszerezzük a delegáltak többségét, és együtt megverjük Hillary Clintont novemberben” – hangoztatta már az eredmények ismeretében Ted Cruz republikánus elnökjelölt-aspiráns.

Trump mostani veresége sorsfordító lehet: a botrányhős a további államokban valószínűleg nem fog tudni annyi delegáltat szerezni, amennyi ahhoz kell, hogy az augusztusi republikánus jelölőgyűlésen már az első körben őt válasszák meg a küldöttek. Az elnökjelölt személyéről ezután már az a republikánus pártelit dönt, amelynek tagjai a kezdetektől Trump ellen kampányolnak.

A milliárdos népszerűségét az utóbbi napokban megtépázta, hogy kampánymenedzsere egy rendezvényen rátámadt egy újságírónőre, maga Trump pedig azt mondta, hogy megbüntetné az abortuszon átesett nőket.

Meglepetést hozott a demokraták versenye is: Bernie Sanders 56-43 százalék arányban múlta felül Hillary Clintont, és az elmúlt hetek eredményei alapján lendületben van. „A ma esti wisconsini győzelemmel, amelyért köszönettel tartozom az állam népének, az utóbbi nyolcból hét előválasztást nyertünk meg, és csaknem mindet elsöprő fölénnyel” – nyilatkozta Bernie Sandres.

A következő államban, Wyomingban szintén Sanders tűnik befutónak, ezután pedig New Yorkban szoros versenyre lehet számítani: Sanders ott nőtt fel, Clinton pedig hat évig volt szenátor az államban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!