2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Breivik írásaihoz hasonlítják a magyar kormány retorikáját

2017. augusztus 10., csütörtök 07:24, frissítve: csütörtök 09:29

A norvég tömeggyilkos, Anders Breivik írásaihoz hasonlítja a magyar kormány retorikáját az az al-Dzsazíra publicistája. Az antiszemitizmus és a muszlim-ellenesség összefonódása miatt tartják veszélyesnek a magyar propagandát.

A norvég tömeggyilkos, Anders Breivik manifesztációjához hasonlítja az al-Dzsazíra a magyar kormány egyszerre antiszemita és muszlimellenes retorikáját. Egy véleménycikkben megjegyzik: a zsidók és arabok utálata évszázadokon át összefonódott Európában, csak az újkorban vált külön. Most viszont az európai szélsőjobb és a magyar kormány újra összemossa őket, amikor azt mondják, hogy a zsidó Soros György célja, hogy muszlimokkal töltse fel Európát. Az al-Dzsazíra azt írja: Orbán Viktor állítólag tényleg nem rasszista, viszont végtelenül opportunista, és mások hibáztatásával hatékonyan elterelheti a figyelmet saját kormánya hibáiról és visszaéléseiről.

Minden magyarról tudni akar és még a turistákat is nyomon követné Orbán Viktor, írja a német Die Welt a magyar kormány megfigyelési törvénytervezetéről. Minden adatbázist egy központi rendszerbe gyúrnának össze és a köztéri kamerák képét is központilag tárolnák. Ahogy a Welt írja, ehhez már csak egy arcfelismerő szoftver kell, és azonnal tudni lehet, hogy ki kicsoda és mit csinál éppen.

Új tantervet készít a magyar kormány, aminek már a katonai képzés is a része lesz, írja a német Tagesschau, és emlékeztetnek, hogy a kötelező testnevelés már 2012 óta az iskolai képzés része, még úgy is, hogy az iskolák nagy része ezt képtelen teljesíteni, a gyerekek legfeljebb a folyosókon, vagy az utcán mozoghatnak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!