2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Biztos Orbán győzelmében a CNBC

Hír TV

2018. április 6., péntek 12:32, frissítve: péntek 13:08

Az ember, aki azt hiszi, hogy Európát megszállták - címmel közöl hosszú írást a brit közszolgálati BBC honlapja Orbán Viktorról. Bemutatják a kormányfő pályafutását, de a Fidesz és Soros György kapcsolatát is. Nemcsak a brit közszolgálati adó, hanem a világsajtó is kiemelt helyen foglalkozik a magyar választásokkal.

Az amerikai CNBC biztosra veszi Orbán Viktor és a Fidesz újabb győzelmét. A cikk címében a miniszterelnököt szálkának nevezi Soros György és az EU szemében, egyes külföldi megfigyelők pedig az európai populizmus erőpróbájának tartják a vasárnapi voksolást.

Ugyanezt a kérdést teszi fel a címében az Al-Dzsazíra is. A katari pánarab hírcsatorna szerint a választási kampány egyre erősebb migránsellenes felhangok közepette zajlik. A Fideszt szélsőjobboldali pártnak nevező cikkben megszólaló bírálók úgy vélik, az osztrák és az olasz voksolások után a populista erők újabb győzelmének az lesz a következménye, hogy a Soros elleni-kampányt követően a civil szervezetek még nagyobb elnyomás alá kerülnek, a sajtószabadságot pedig még jobban korlátozza a kormány. Orbán várható győzelmének egyik okát az ellenzék megosztottságában látja a legtöbb elemező.

 

A Deutsche Welle Magyarországon forgatott riporton keresztül mutatja be az Orbán-kormány elmúlt nyolc évét a sorsdöntőnek tartott vasárnapi voksolás előtt. A tudósításban láthatók a kormány migránsellenes plakátjai, de a Magyarországról Németországba kivándorolt újságíró budapesti járókelőket is megszólaltat. Egyikük az egészségügy rendbetételét kérné számon a kabineten. Kovács Klára, a néhai Népszabadság újságírója elmondja, hogy az újságok többségét a Fidesz uralja, és az ellenzéki, liberális–demokrata hangok alig hallhatók. Nem maradt ki a helyszíni riportból egy háromgyerekes Fidesz-párti szavazó sem, aki számára a kormány pozitív intézkedései, mint a családok támogatása fontosabb a negatívumoknál, például a korrupciónál.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!