2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Az iszlám egységére szólít a török miniszterelnök

2016. április 15., péntek 07:33, frissítve: péntek 07:48

Az iszlám világ egységének megteremtésére szólított fel a török miniszterelnök egy isztambuli értekezleten, a politikus szerint az iszlám országoknak a véleménykülönbség ellenére javítaniuk kell a kétoldalú kapcsolatokat. Nemzetközi lapszemle.

Az iszlám világ egységének megteremtésére szólított fel a török miniszterelnök egy isztambuli értekezleten, amelyen az Iszlám Konferencia Szervezetének tagállamai találkoztak – írja az Anadolu török hírügynökség. Ahmet Davutoglu szerint az iszlám országoknak a véleménykülönbség ellenére javítaniuk kell a kétoldalú kapcsolatokat. A török miniszterelnök szerint ennek fokmérője a kisebbségben élő muszlimok védelme és az olyan megszállt területek „felszabadítása” lehet, mint Palesztina, Karabah és a Krím félsziget.

Bernie Sanders, demokrata elnökjelöltnek köszönhetően az amerikaiak megtudhatták, hogy hány nagy cég nem fizeti az adót – írja a Washington Post, a demokrata elnökjelölt ugyanis lekérte a kormánytól ezeket az adatokat. A lap megjegyzi, hogy az Egyesült Államokban 1,6 millió aktív vállalkozás van, ennek hetven százaléka nem fizet szövetségi adót. Az elemzés szerint annak nagyobb a valószínűsége, hogy a nagy cégek valamilyen adót mégis csak fizetnek, de a 10 millió dollárnál nagyobb vagyonnal rendelkező cégeknek így is 42 százaléka nem fizet jövedelmi adót.

Hórukk! – Lapátot fogott a szerb miniszterelnök, Alekasandar Vucic ugyanis részt vett a Belgrád melletti első szerbiai IKEA áruház alapkőletétele alkalmából rendezett ünnepségen. A városközponttól 15 kilométerre épülő áruház valószínűleg már a jövő nyáron fogadja az első vásárlókat. A svéd cég a jövőben öt áruházat szeretne építeni Szerbiában, ebből kettőt Belgrádban, egyet-egyet Nisben és Újvidéken, és egyet valahol Közép-Szerbiában.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!