2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Az EU Afrikával csap oda az embercsempészeknek

Hír TV

2017. november 30., csütörtök 16:09

Akár több százezren indulhatnak el Európa felé, ez azonban egyik kontinensnek sem érdeke.

Az embercsempészet elleni lépésekről állapodtak meg a rendkívüli EU–Afrika-csúcson, Abidzsánban. A 28 európai és 55 afrikai ország részvételével tartott találkozót azután hívták össze, hogy egy két hete megjelent riportban bemutatták, ahogy Líbiában afrikai menekülteket adnak el rabszolgának.

Emberi jogi szervezetek szerint az ilyen esetekért az Európai Unió a felelős, amiért megegyezett Líbiával az elfogott migránsok őrizetbe vételéről. A csúcstalálkozón részt vevő külgazdasági és külügyminiszter szerint a következő évtizedekre előrejelzett afrikai népességnövekedés miatt akár több százezren indulhatnak el Európa felé. Ez azonban egyik kontinensnek sem érdeke.

„Az világosan látszik, hogy innen, Afrikából az illegális bevándorlás tartalékai kimeríthetetlenek, ezért, hogyha Brüsszel folytatja a migrációt ösztönző politikáját, akkor könnyen újabb százezres bevándorlóhullámok indulhatnak el Európa irányába, ez pedig Európa biztonsági helyzetét még tovább fogja veszélyeztetni” – jelentette ki Szijjártó Péter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!