2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Szükségállapot: autójával sodródott a halálba

2016. március 11., péntek 11:16

Már három halálos áldozata van az Egyesült Államok délkeleti részét sújtó árvíznek. Egyiküket autóstól sodorta el a víz. Louisiana államban szükségállapotot hirdettek, több út járhatatlan, mint amennyi járható.

Próbált kijutni a vízből, de épp egy mélyebb árokba hajtott bele autójával egy nő az amerikai Mississippi államban. A bajba jutott hölgyet végül egy másik sofőr mentette ki a kocsiból. Texasban egy rutinosabb autós mások kárán okulva már meg sem próbált továbbmenni a tóvá duzzadt árvízben. Egy louisianai családnak a tagjai pedig reggel arra ébredtek, hogy az otthonukból csónakház lett.

Az özönvízszerű eső miatt hatalmas területek kerültek víz alá az Egyesült Államok délkeleti részén, Mississippi és Texas mellett Louisiana, Arkansas, Tennessee és Oklahoma államban. A CNN szakértői szerint 500 évben egyszer sújtja ekkora árvíz a térséget.

Az áradásoknak már több halálos áldozata is van – köztük egy autós, aki figyelmen kívül hagyott egy útlezárást, majd kocsijával együtt elsodorta a víz.

Louisianában rendkívüli állapotot hirdettek a hatóságok, az utak többsége járhatatlan.

Az előrejelzések szerint a hatalmas esőzések a hétvégén keleten folytatódnak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!