2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Alvilági leszámolás történhetett Berlinben

2016. március 15., kedd 17:30, frissítve: kedd 18:06

Pokolgéppel robbantottak fel egy autót Berlinben kedden reggel. A hatóságok kizárták, hogy műszaki hiba történt, és az autó üzemanyagtartálya robbant fel. A sofőr életét vesztette, mások viszont nem sebesültek meg. A rendőrség kizárta a terrortámadás lehetőségét.

Az autó Berlin belvárosa felé tartott, amikor a bomba működésbe lépett. Szemtanúk szerint a robbanás megrázta a környéket. A kocsit egy 40–50 év közötti férfi vezette, utasa nem volt. „A sofőr a Bismarckstrassén haladt a város irányába, amikor a robbanás bekövetkezett. A gépkocsi jobbra sodródott, és a parkoló autóknak ütközött, aztán visszatért az útra, ahol megállt. A sofőr olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt” – közölte Michael Merkle rendőrségi szóvivő.

A hatósági megfogalmazás szerint az áldozat egy „migrációs hátterű” férfi, ami valójában azt jelenti, hogy török állampolgár. „Nem sokkal nyolc óra előtt két vagy három autó haladt át a zöld jelzésen, és előttük egyszer csak valami felrobbant. Először azt hittem, hogy petárda, vagy valamit tesztelnek, de robbanás történt. Minden vibrált, és az gondoltam, hogy az egész utca felrobban” – számolt be egy szemtanú.

Az eddigi adatok szerint alvilági leszámolás történhetett, a merénylet célpontja ismert volt a rendőrség előtt, erőszakos bűncselekményekért, pénzhamisításért és kábítószer-kereskedelemért folytattak korábban ellene eljárást. 2008 óta azonban nem hallatott magáról.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!