2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

A szabályokat is átírnák, csak Trump ne indulhasson

2016. április 17., vasárnap 10:15, frissítve: vasárnap 12:59

Néhány nappal a New York-i előválasztások előtt ismét felforrósodott a hangulat az amerikai elnökválasztási kampányban. A versenyt a republikánusoknál várhatóan Donald Trump nyeri, a demokratáknál viszont Hillary Clinton diadalmaskodik. A győzelemmel Clinton asszony végképp behozhatatlan előnyre tehet szert, a republikánusoknál viszont egyre bonyolultabb a helyzet, mert a párt elnöksége már nem támogatja Trump jelöltségét.

„Ez a világ nagyszerű része, higgyék el nekem, emberek!” Ezzel az üzenettel köszöntötte szülővárosát a  New York-i születésű Donald Trump, aki nagy győzelemre készül. Az előrejelzések szerint a republikánus aspiráns kedden jócskán kihasználhatja a hazai pálya előnyét, várhatóan a szavazatok 54-55 százalékát söpri be New Yorkban, miközben John Kasich csak 20-21, Ted Cruz pedig mindössze 18 százalékra számíthat. Trump sorsáról azonban nemcsak a szavazók döntenek, hanem a republikánus vezetők kegyét is el kell nyernie. A jelek szerint utóbbi lesz a nehezebb, a párt vezetői ugyanis az elnökjelölt-állító konvenció évtizedek óta érvényben lévő szabályainak újraírását fontolgatják, hogy megakadályozzák Donald Trump elnökjelöltségét.

„Ne feledjétek, egy évvel ezelőtt én voltam maga a »vezetőség«. Nagy donor, nagy adományozó, és szerettek is. Ők mindig szeretnek, amikor átveszik a pénzed, rendben? Tehát én voltam maga a pártvezetés, most viszont minden bizonnyal én vagyok a legnagyobb vezetőségellenes személy, akit az Isten valaha is teremtett” – mondta Donald Trump.

A demokratáknál viszont vesztésre áll a másik New-York-i születésű elnökjelölt, Bernie Sanders, ugyanis csak 41 százalékra számíthat Hillary Clintonnal szemben, aki Trumphoz hasonlóan 55 százalékot könyvelhet el. Hillary ugyanis jól ismeri New Yorkot, amelyet szenátorként képviselt 2001 és 2009 között.

„Én felléptem a bankok viselkedése ellen, amikor szenátor voltam” – mondta Clinton. „Clinton asszony felelősségre vonta őket. Te jó Isten, össze is omlottak ettől” – reagált Bernie Sanders.

A republikánus Trump és a demokrata Sanders egyetért abban, hogy a Wall Street Hillary Clinton zsebében van. És ott lesz a demokrata választási győzelem is, ha kedden megnyeri a 247 delegátust jelentő New Yorkot. Azzal ugyanis behozhatatlan előnyre tesz szert az elnökjelölti versenyben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!