2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

A menekülthelyzetről tárgyal David Cameron

2015. szeptember 14., hétfő 12:01, frissítve: hétfő 12:06

Libanonban tárgyal a szíriai menekülthelyzetről a brit miniszterelnök. David Cameron előre be nem jelentett látogatásán először felkeresett egy migránstábort, majd tárgyal az ország kormányfőjével.

David Cameron váratlanul érkezett a közel-keleti országba, amely több mint egymillió menekültet fogadott be a polgárháború sújtotta Szíriából. A konzervatív párti vezető az egyik sátorban egy olyan családdal beszélt, amelyet várhatóan repülővel visznek majd Nagy-Britanniába. Azt ígérte, országa továbbra is kész finanszírozni a közel-keleti térség menekülttáborait, különös figyelmet fordítanak a fiatalok oktatására is.

„Azért jöttem ide, hogy a saját szememmel lássam a menekülteket, és meghallgassam a történetüket, hogy mire van szükségük. Nagy-Britannia már most a második legnagyobb támogatója a menekülttábornak, és ebben a válságban olyan komoly összeggel segítünk, amilyennel sok más ország nem. A támogatást folytatjuk, több pénzt fordítunk a szíriai gyerekek oktatására itt, Libanonban és máshol. Ez kulcsfontosságú. Kinevezek egy szakminisztert is, akinek az lesz a feladata, hogy a megígért húszezer menekült le tudjon telepedni, és szívélyes fogadtatásban részesüljön az országunkban” – szögezte le a brit kormányfő.

Cameron szerint a szíriai nép és Európa érdeke, hogy a lehető legtöbben a térség országaiban maradjanak, és onnan térhessenek vissza hazájukba, ha lehetővé válik.

London ezenkívül támogatja több mint ötezer libanoni katona kiképzését, a szíriai–libanoni határ megerősítését is. Az Egyesült Királyság összesen 130 millió fonttal támogatja Libanont és a válság sújtotta államokat.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!