2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

A gyerekek iskolába járhatnak, a szülők franciául tanulhatnak

2015. szeptember 11., péntek 18:13, frissítve: szombat 10:25

Iskolába is járhatnak a gyerekek, miközben szüleik franciául tanulhatnak a brüsszeli menekülttáborban. Az ellátást segélyszervezetek és önkéntesek biztosítják, de nagyon sok a civil felajánlás is. Közben Belgium nyolcezer férőhellyel bővíti a befogadóállomások kapacitását és megduplázza menekültügyi költségvetését.

Hét-nyolcszázan vannak általában az egyik brüsszeli menekülttáborban, amelyet egy parkban, közvetlenül a migrációs hivatal mellett állítottak fel. Az ellátást különböző karitatív szervezetek biztosítják, akik minden reggel önkénteseket toboroznak a sátrak szétosztásához, illetve a civilektől érkező adományok átvételéhez. A táborban főként iraki, szíriai és afganisztáni menekültek vannak. Számukra különböző programokat is szerveznek, a felnőttek például francia nyelvoktatáson vehetnek részt, a gyerekeknek pedig a sportolási lehetőség mellett iskolát is működtetnek az önkéntesek. Ettől a héttől a hűvös idő miatt éjszakai fűtött szállásokat is üzemeltetnek. A belga kormány úgy döntött, hogy nyolcezer fővel növelik a befogadókapacitásukat, de várják a vállalkozások felajánlását is. Ehhez már csatlakozott több szállodalánc és panziótulajdonos is.

A belga miniszterelnök, Charles Michael bejelentette, jövőre 280 millió euróval többet, vagyis 600 millió eurót fordítanak a menekültek iskoláztatására, elszállásolására és egészségügyi ellátására. Ez az összeg 180 milliárd forintnak felel meg.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!