2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

A Fidesz a Kádár-rendszerbe viszi vissza az országot?

2016. március 31., csütörtök 08:23

Egy fokkal megint könnyebb lett közpénzt zsebre tenni a magyar kormánynak, miután csökkentette a költségvetési kiadások átláthatóságát. Egy ausztrál elemzés azzal foglalkozik, hogy mit is jelent a magyar kormány oroszbarátsága és menekültellenessége az 1956-os évfordulón. Külföldi lapszemle.

Orbán Viktor magának adta a pénztár kulcsát – így összegzi a rendeleti kormányzás lényegét a német Tagesschau. Az új törvénnyel a kormány akkor és annyi pénzt használ fel a költségvetésből, amennyit akar, most már a parlamentnek sem tartozik elszámolással. Ezzel a kormányzati pénz felhasználása elvesztette az átláthatóságát, és csak a korrupciónak kedvez – szól az elemzés.

Tanárok, diákok és szülők tiltakoznak közösen a magyar kormány központosított oktatáspolitikája ellen –tudósít az Euronews. A kormányzati működés Orbán Viktor autoriter rezsimjének a példája sokak szerint. Az elnyomó rendszerben pont a diákok érdeke nem érvényesül. A kormány felesleges többletfeladatokat ró a tanárokra, az újfajta tankönyvek pedig hemzsegnek a tartalmi hibáktól és az ideológiai elfogultságtól – szól az összefoglaló.

Szomorú, hogy 25 évvel a Szovjetunió széthullása után az autoriter Putyin egyre népszerűbb példakép a volt kommunista blokkban – írja egy ausztrál elemzés. A szerző szerint Orbán Viktor és a Fidesz–KDNP oroszbarátsága és a menekültellenesség különösen a kerek ’56-os évforduló miatt visszatetsző. A Fidesz ráadásul a Kádár-rendszerbe viszi vissza az országot a központi irányítással.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!